Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Real Group - σωματεία σε "ετοιμότητα", αλλά μετά τα... μπάνια!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Συμφώνησε η ΕΣΗΕΑ με την εργοδοσία
Να μην διαταραχθούν οι διακοπές
των Α. Κουρή και Ν. Χατζηνικολάου!


"... καλούνται οι εργαζόμενοι στον Όμιλο
να μην προβούν σε καμία ατομική ενέργεια" !!!

Η ανακοίνωση των τεσσάρων σωματείων έχει ως εξής:

Σε ετοιμότητα τα σωματεία
για “REAL NEWS” και “REAL FM”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ (ΕΤΕΡ)


A Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών χθες βράδυ, 3 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “REAL NEWS” και του Ρ/Σ “REAL FM”, ειδοποιήθηκαν ότι η ιδιοκτησία του Ομίλου προτίθεται να προβεί σε νέα μείωση μισθών κατά 10% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1ης/7/2016!!!

Ας σημειωθεί ότι η μείωση αυτή είναι η 4η που επιβάλλεται στους εργαζόμενους, ενώ τους οφείλονται και μισθοί δυόμισι μηνών, γεγονός που πολλαπλασιάζει την επιβάρυνσή τους.

Η αντίδραση των Σωματείων ήταν άμεση. Ήδη από χθες το βράδυ τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ ειδοποίησαν (δια των εκπροσώπων τους) τα μέλη τους για συνέλευση σήμερα το μεσημέρι, ενώ είχε αποφασιστεί και στάση εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέλευση.

Και οι δύο αποφάσεις (στάση εργασίας και συνέλευση) ματαιώθηκαν μετά από επαφή της ΕΣΗΕΑ με τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου κατά την οποία συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Η απόφαση της εργοδοσίας για τη μονομερή αυτή μείωση αναστέλλεται μέχρις ότου συζητηθεί αναλυτικά το θέμα των οικονομικών και άλλων ζητημάτων που έχουν ανακύψει στον Όμιλο.

2. Ο κ. Χατζηνικολάου αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ σε συνάντηση, η οποία έχει προσδιοριστεί στο β΄ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ως τότε, καλούνται οι εργαζόμενοι στον Όμιλο να μην προβούν σε καμία ατομική ενέργεια, να είναι σε επαγρύπνηση και σε άμεση επαφή και συνεννόηση με τα Σωματεία τους που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου