Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

... απόφαση - σταθμός δικαιώνει τους εργαζόμενους Λυμπέρη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δικαστικός κόλαφος
για τις εκδόσεις "Λυμπέρη"
και την "Alpha Editions"


Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζει την δικαστική απόφαση – σταθμό με την οποία η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εταιρεία της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υποχρεούται να καταβάλει στους συντάκτες και τους απασχολούμενους στο διαφημιστικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας τις δεδουλευμένες αποδοχές, που «είχε παραλείψει» να τους καταβάλει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφνιδιαστική διακοπή της δραστηριότητάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμβριο του 2012 μαζί με την αναλογία Δώρου Χριστουγέννων.

Επίσης με την ίδια απόφαση – σταθμό, η εταιρεία υποχρεούται να απασχολεί το εν λόγω προσωπικό με τους ίδιους όρους εργασίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της διακοπής δραστηριότητας της μεταβιβάσασας εταιρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1235/2016 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναγνωρίστηκε, ότι η εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταβίβασε στις 14 Νοεμβρίου 2012, προτού κηρυχθεί σε πτώχευση την εκδοτική της δραστηριότητα ως προς τα περιοδικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» στην εταιρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμφερόντων μεταξύ άλλων των εκδοτών Δημητρίου Κοντομηνά και Θεοχάρη Φιλιππόπουλου.

Ως συνέπεια της αναγνώρισης αυτής, το Δικαστήριο υποχρέωσε τη διάδοχο εταιρεία («ALPHA EDITIONS AE») στις παραπάνω αποφάσεις.

Στην Απόφαση-κόλαφο του Δικαστηρίου γίνεται επίσης ιδιαίτερη μνεία και φωτίζεται επαρκώς τόσο ο «παράδοξος» τρόπος, με τον οποίο «μεταβιβάστηκαν» οι τίτλοι των περιοδικών στη διάδοχο εταιρεία (παραίτηση της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» από το δικαίωμα χρήσης των τίτλων, μεσολάβηση κυπριακών εταιρειών, προκειμένου να τους κατοχυρώσουν και τελικά χρησιμοποίησή τους από την «ALPHA EDITIONS AE»), όσο και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, που προηγήθηκαν της μεταβίβασης (ενδεικτικά, αποκλεισμός από το νέο σχήμα όσων είχαν κινηθεί νομικά κατά της ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, προετοιμασία χώρου σε κτήριο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, προκειμένου να υποδεχτούν όσους εκ των πρώην εργαζομένων στην «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μεταφέρθηκαν στη νέα εταιρεία, χρησιμοποίηση υλικού, το οποίο είχαν επεξεργαστεί οι εργαζόμενοι της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», πλην όμως δημοσιεύτηκε από το διάδοχο εταιρικό σχήμα κλπ).

Σημειωτέον δε, ότι η πρωτόδικη αυτή Απόφαση ανοίγει το δρόμο και για περαιτέρω διεκδικήσεις των δικαιωθέντων εργαζομένων κατά της «ALPHA EDITIONS AE», όπως σχετικά με τους δικαιούμενους μισθούς τους λόγω της υπερημερίας της τελευταίας να τους απασχολεί από τις 14 Νοεμβρίου 2012, οπότε πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση των περιοδικών, μέχρι και σήμερα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι εργαζόμενοι και η «ΕΣΠΗΤ», που παρενέβη υπέρ τους, παραστάθηκαν με τους δικηγόρους της Ένωσης, Δημήτρη Περπατάρη και Γιάννη Σκορδιαλό.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικαστικό αγώνα των συναδέλφων από την πρώτη στιγμή, χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση – σταθμό για τα δικαιώματά τους και δηλώ­νει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και στήριξή τους μέχρι την τελική τους δικαίωση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου