Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

... απροστάτευτες οι εφημερίδες από το internet ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Κλέβουν καθημερινά και τελειώνουν τον Τύπο
Το ΑΠΕ και η κρατική διαφήμιση
κρατάνε στη ζωή το ελληνικό internet


Το ΑΠΕ συνεχίζει να δίνει ανάσα ζωής στα περισσότερα sites της χώρας


Χωρίς το πρακτορείο το ελληνικό Internet θα κατέρρεε, καθώς οι περισσότερες ιστοσελίδες έχουν ελάχιστο προσωπικό, το οποίο απλώς αναπαράγει τα τηλεγραφήματά του, με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων από την κρατική διαφήμιση, σε ορισμένες περιπτώσεις και μέσω εκβιασμών.

Κι αυτή η διάθεση όλου του υλικού του ΑΠΕ γίνεται με τους εκδότες να μην πληρώνουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Την ίδια ώρα όμως αυτή η άκριτη διάθεση ειδήσεων μέσω του ΑΠΕ υπονομεύει σοβαρά την πορεία των εφημερίδων, καθώς από τη στιγμή που οι πληροφορίες διακινούνται δωρεάν σε υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα, μέσω Internet και Facebook, δεν υπάρχει κίνητρο για τον αναγνώστη να αγοράσει τα φύλλα.

Επιπλέον έσοδα χάνονται από τη λειτουργία της Google, που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο μέρος της διαφήμισης, διακινώντας πολύ συχνά υλικό των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών μέσω της υπηρεσίας Google News.

Η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία, που έχει παγώσει λόγω ΑΕΠΙ, δεν έχει συμπεριλάβει καμιά διάταξη για την προστασία του περιεχομένου των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι που συνιστά σημαντική παράλειψη των υπουργείων Πολιτισμού και Επικρατείας.

Οι εκδότες συντηρούν αυτή την κατάσταση, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της κατάστασης.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου