Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

... ΔΟΛ - δρυός πεσούσης(;) κάθε στέλεχος ξυλεύεται ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μυστικά ραντεβού
και προτάσεις για το μέλλον του ΔΟΛ


Στέλεχος του «ΒΗΜΑτος» αυτονομείται κι αναζητά χρηματοδότηση…

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες για τις σκέψεις που έχουν μεγαλοστελέχη του Πήγασου και του ΔΟΛ να προβούν σε κάποιες κινήσεις απέναντι στις καταστροφικές όπως αποδεικνύεται επιλογές των ιδιοκτητών των δύο συγκροτημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ και συγκεκριμένα του Βήματος έχει εκδηλώσει τάσεις αυτονόμησης από τον Σταύρο Ψυχάρη και έχει ξεκινήσει επαφές με στελέχη της αγοράς αναζητώντας οικονομική στήριξη η οποία θα προσφέρει ουσιαστική ανάσα και αχτίδα φωτός για το μέλλον του οργανισμού.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι σε όλα τα ραντεβού που πραγματοποιεί το εν λόγω στέλεχος από τη μια πλευρά διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ότι θα βρει τρόπο να πείσει τον Σταύρο Ψυχάρη για να κάνει με κάποιο τρόπο στην άκρη και ότι ο ίδιος θα είναι ο εγγυητής του deal αναλαμβάνοντας το management του ΔΟΛ. Με απλά λόγια το στέλεχος αυτό προσπαθεί να φροντίσει για το μέλλον του ΔΟΛ αλλά και το δικό του. Το πιο ενδιαφέρον από αυτά τα ραντεβού έχει γίνει με κεντρικό τραπεζίτη ο οποίος αρέσκεται να δηλώνει και να αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερός».

Την ίδια στιγμή μάθαμε ότι ο Σταύρος Ψυχάρης έγινε αποδέκτης μιας πρότασης από μηντιακό επιχειρηματικό σχήμα που πρόσφατα απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το επιχειρηματικό σχήμα εκδήλωσε την πρόθεση να εμπλακεί στον ΔΟΛ αναλαμβάνοντας εκείνο τις συζητήσεις με τις τράπεζες για το δυσθεώρητο χρέος του οργανισμού.

Στο πλάνο του σχήματος υπήρχε άμεση μείωση του προσωπικού του οργανισμού σε ποσοστό περίπου 50% και όσοι εργαζόμενοι θα παρέμεναν θα αποδέχονταν μείωση επίσης της τάξης του 50% στους μισθούς τους. Δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε και συζήτηση για να δοθούν και κάποια χρήματα για την εξαγορά μέρους ή και όλων των μετοχών του ΔΟΛ, αλλά εικάζουμε βάσιμα ότι στην πρόταση που έγινε δεν θα υπήρχε κάτι σχετικό. Το πιθανότερο είναι να είπαν του Ψυχάρη ότι προτίθενται να αναλάβουν το management ή ακόμη και να πάρουν στα χέρια τους τον ΔΟΛ αναλαμβάνοντας όλα τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις του χωρίς να υπάρξει εξαγορά.

Με απλά λόγια του πρότειναν να «ξεφορτωθεί» τον προβληματικό ΔΟΛ χωρίς όμως να πάρει οποιοδήποτε αντίτιμο. Η πρόταση απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Το αστείο είναι ότι όλα αυτά τα έχει ήδη κάνει ο Ψυχάρης, αφού από το 2009 - όταν ο ΔΟΛ ήταν ακόμα στις δόξες του - έχουν φύγει σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι, ενώ εδώ και κανένα χρόνο περίπου πληρώνει περίπου μισό μισθό το μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή