Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 8/8 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Απολύσεις στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Με δυο απολύσεις δημοσιογράφων μπήκε ο Αύγουστος στο «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα ειδοποιήθηκαν από το λογιστήριο για την απόλυσή τους, ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε θέματα τεχνολογίας και ένας υπεύθυνος σε θέματα life style.

Και οι δύο δημοσιογράφοι εργάζονται περισσότερο από μια 5ετία στην εφημερίδα.
---
Να μας πει η ΕΣΗΕΑ

Με βάση ποια κριτήρια καθορίζεται ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων που παρίσταται στις κληρώσεις των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ για να... διασφαλίσει το αδιάβλητό τους;

Πως επιλέγεται δηλαδή; Με κλήρωση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ; Μακάρι να είναι άνεργος ο άνθρωπος και να βγάζει από τον ΟΠΑΠ το κάτι τις του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η υπόθεση σηκώνει πολλή κουβέντα. Κάποτε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, πρέπει να μας ανακοινώσουν και τα ονόματα των δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΗΕΑ που συμμετέχουν (με το αζημίωτο) σε διάφορες επιτροπές του ΟΠΑΠ. Ει δυνατόν και αναδρομικά.

Αφού, κύριε Κοντονή, σε τόσα άλλα δεν κάνετε κάτι, κάντε τουλάχιστον σε αυτό!
---
Κοντομηνάς:
"Εχω κανάλι γιατί είμαι πατριώτης"

Ετσι απάντησε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς και μέχρι πρόσφατα μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που μεταβίβασε στην κόρη του Μαρία, όταν βουλευτής τον ρώτησε γιατί έχει κανάλι αφού τα κα
νάλια είναι ζημιογόνα; Ο Κοντομηνάς χαρακτήρισε διαπλεκόμενους αυτούς που έχουν δουλειές με το δημόσιο και πουλάνε καύσιμα στο στρατό!

---

Το μερίδιο του Φ. Μπόμπολα στη Stoiximan

Τη συμμετοχή της οικογένειας Μπόμπολα στην εταιρεία στοιχήματος Stoiximan παραδέχθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Φώτης Μπόμπολας. Στην εταιρεία συμμετέχει ο ίδιος και η σύζυγός του αλλά και ο ιδιοκτήτης της 24Media (www.news247.gr, www.sport24.gr) Δημήτρης Μάρης, ο οποίος συμμετέχει και στην ελληνική έκδοση της Huffington Post. Σύμφωνα με την κατάθεση του Φ. Μπόμπολα, η εταιρεία αυτή είναι ευρωπαϊκή και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Η φορολόγησή της γίνεται με συντελεστή 35%, που –όπως υποστήριξε– είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την Ευρώπη.

---
Οι επόμενοι στη Βουλή
για τα δάνεια των ΜΜΕ…

Nέος κύκλος κλητεύσεων από την Επιτροπή της Βουλής για τα Δάνεια θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Συγκεκριμένα, θα προσέλθουν στην Επιτροπή οι επιχειρηματίες ΜΜΕ και εκδότες εφημερίδων Βαρδής Βαρδινογιάννης, Θοδωρής Κυριακού, Θέμος Αναστασιάδης, Γιάννης Κουρτάκης – «Παραπολιτικά», Κώστας Νικολακάκος – διευθυντής της «Αυγής» και Γιάννης Στουρνάρας – διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου