Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

... ΔΟΛ - υπάρχει μέλλον μετά τον Σταύρο Ψυχάρη; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποιoς θα εξαγοράσει τον ΔΟΛ
μετά τη «χρεοκοπία» του Ψυχάρη;..


Το Συγκρότημα Λαμπράκη υπήρξε διαχρονικά το πλέον παρεμβατικό ΜΜΕ στην Ελλάδα, στα χρόνια ωστόσο του Σταύρου Ψυχάρη έχασε την αίγλη του και τελικά χρεοκόπησε. Όχι τόσο οικονομικά, αλλά... κυρίως σε επίπεδο αίγλης και πολιτικής παρέμβασης, με αποτέλεσμα ο ΔΟΛ να θυμίζει σήμερα σκιά του παλιού εαυτού του.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με το λουκέτο στο Mega και την περιθωριοποίηση του Σταύρου Ψυχάρη από σημαντικούς επιχειρηματίες που στο παρελθόν τον στήριζαν, και η εμμονική επίθεση Ψυχάρη κατά του Κώστα Καραμανλή, που έφεραν και πάλι το “Βήμα” σε θέση άμυνας, φούντωσαν τα σενάρια της αλλαγής σκυτάλης.

Δηλαδή, της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, που θα καταφέρει να στηρίξει οικονομικά το Συγκρότημα, προτού καταρρεύσει οριστικά, και σε συνδυασμό με τις ευρύτερες εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ, μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, να επιτρέψει στον ΔΟΛ να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το εύλογο ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι, ποιός… γενναίος θα εξαγοράσει σήμερα τον ΔΟΛ, μετά τη χρεοκοπία Ψυχάρη; Και πόσο εύκολο θα είναι να ξανασταθεί στα πόδια του το εμβληματικό Συγκρότημα που μεγαλούργησε στα χέρια του Χρήστου Λαμπράκη, μετά την ανεπανόρθωτη ζημιά που του προκάλεσε η εποχή Ψυχάρη.

Αυτή είναι η κρίσιμη παράμετρος από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον του ΔΟΛ. Ένα μέλλον… χωρίς τον Σταύρο Ψυχάρη...
---
πηγή: Λάζαρος Καλλιανιώτης/ysterografa.gr
---
*

1 σχόλιο: