Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

... Δημήτρης Μητρόπουλος (Τα Νεα) - η φωνή του Κυρίου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πληρωμή και απειλές στον ΔΟΛ


Μετά από αρκετές αναβολές καταβλήθηκε τελικά το «πολύπαθο» όπως αποδείχτηκε πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου στους εργαζομένους του ΔΟΛ και υποτίθεται ότι σε λίγες μέρες θα πρέπει να γίνει η εξόφληση Ιουνίου, ενώ σε εκκρεμότητα θα είναι ο Ιούλιος και φυσικά ο Αύγουστος. Παράλληλα δεν έχει καταβληθεί ακόμη η μισθοδοσία του Ιανουαρίου!

Η καταβολή που έγινε χθες δεν άλλαξε φυσικά απολύτως τίποτε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο συγκρότημα το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά με το μισό πόδι στο απόλυτο κενό.

Ο Σταύρος Ψυχάρης, που είχε δηλώσει σε σύσκεψη όλων των στελεχών το Μάιο ότι είχε λάβει τις αποφάσεις του για το παρόν και το μέλλον του ΔΟΛ και θα τις ανακοινώσει εντός του Ιουνίου τελικά δεν είπε τίποτα και όλοι περιμένουν την επιστροφή του από τις διακοπές για να δουν αν θα πει και πολύ περισσότερο αν θα κάνει κάτι και τι θα είναι αυτό.

Προς το παρόν τον τόνο για το τι θα επακολουθήσει έδωσε ο διευθυντής των ΝΕΩΝ ο οποίος κάλεσε τους αρχισυντάκτες της εφημερίδας και τους είπε (για να το μεταφέρουν φυσικά) ότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί η προ ημερών απόφαση των εργαζομένων στα ΝΕΑ για άμεση έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, η απάντηση από τη διοίκηση του ΔΟΛ θα είναι επίσης άμεση.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη γιατί έστω και μια μέρα να μην κυκλοφορήσει η εφημερίδα φοβάμαι ότι δεν θα κυκλοφορήσει ξανά» ήταν τα λόγια του Δημήτρη Μητρόπουλου στα στελέχη της εφημερίδας.

Με απλά λόγια ο Μητρόπουλος έριξε στο τραπέζι τη γνώριμη απειλή όλων των εκδοτών εδώ και επτά χρόνια η οποία αναφέρει ότι «αν κάνετε απεργία το κλείνω». Βέβαια θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος ότι πρόκειται για κούφια απειλή αφού χρειάζονται αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τις αποζημιώσεις αν κλείσουν ΤΑ ΝΕΑ τα οποία δεν υπάρχουν φυσικά για να απαντήσει πιθανώς κάποιος άλλος ότι εδώ που φτάσαμε και θα την κλείσει την εφημερίδα (ή και όλο το μαγαζί) και αποζημιώσεις δεν θα δώσει και θα έχει ήδη βρει τον τρόπο να το κάνει. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου