Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία απεργούν στις 30 Μαΐου

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ

Από 07:00 πμ έως 07:00 πμ την επομένη


Όλοι στη συγκέντρωση του στην Ομόνοια στις 10:30 πμ

Προσυγκέντρωση του Κλάδου στην πλ. Βάθη στις 10:00 πμ

Φέρνουμε στο προσκήνιο και παλεύουμε για τις δικές μας ανάγκες, κόντρα στη γραμμή της υποταγής και της ενσωμάτωσης που προωθεί ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν για την…επιχειρηματικότητα, τον αθέμιτο ανταγωνισμό των επιχειρηματιών και την καινοτομία, στήνοντας τη «συμμαχία των προθύμων», προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Καλούν δηλαδή τους εργαζόμενους, να παλέψουν με σημαία τα αιτήματα του ΣΕΒ, του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε «μασάει»! Εμείς έχουμε τις δικές μας σημαίες, που είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας και η ικανοποίησή τους! Δίνουμε αποφασιστικά και αυτή τη μάχη, γνωρίζοντας ότι με τη συμμετοχή μας σε αυτήν την απεργία, στέλνουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία για την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε:


  • Υπογραφή νέας ΣΣΕ, που να αναπληρώνει όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να σταματήσει το αίσχος των εργολάβων.
  • Δουλειά τώρα στους 250 εργαζόμενους της «Ευρώπης».
  • Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία στην «Άργος».
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Αυξήσεις στις κοινωνικές παροχές
  • Κάτω οι φόροι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης, στα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής εποχής». Με μνημόνιο ή χωρίς, έχουν θεσμοθετηθεί νέα αντεργατικά μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, που επιφέρουν νέο χτύπημα στα λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να προστατέψει τα κέρδη τους, με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας, με μισθούς πείνας και εντατικοποίηση της εργασίας. Έχουν φτάσει στο σημείο να είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι των γερακιών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των πολεμικών τους επεμβάσεων, για να στηρίξουν τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο. Αυτή η στάση εκθέτει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχεται η κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα σύστημα που ξεχειλίζει από αδικία. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, όσοι είναι θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής, δυναμώνουμε το δικό μας μέτωπο, απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνησή τους.

Οι γενικότερες εξελίξεις στον Κλάδο δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχεδιασμός των εκδοτών, για ακόμα φθηνότερη εργασία, με γενίκευση των ελαστικών μορφών, μειώσεις και καθυστερήσεις μισθών. Είναι αναγκαία η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο, η καλύτερη οργάνωση του αγώνα απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας που έχει την απλόχερη στήριξη της κυβέρνησης.

Η συμμετοχή όλων στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, είναι μονόδρομος. Ο αγώνας είναι η μοναδική μας επιλογή.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας

Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου