Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Συμφώνησαν να μην εφαρμόσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ !

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στα 3,6 δισ. οι απώλειες των συνταξιούχων


Τη συμφωνία κυβέρνησης τρόικας για την τέταρτη αξιολόγηση, στην οποία συμφωνήθηκε η μη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις αναδεικνύει ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), καθηγητής, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Σύμφωνα με το κείμενο της από 23/5/2018 Συμφωνίας για την τέταρτη αξιολόγηση («Supplemental Memorandum of Understanding: Greece, Fourth Review of the ESM Programme» Chapter. 2.5.1, page 11), όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ε.Ε.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΥΠΕΚΚ, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα έθεσαν οριστικά “ταφόπλακα” στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των άλλων Δικαστηρίων που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις περικοπές των συντάξεων του Β’ Μνημονίου (ν. 4046/2012) και των εφαρμοστικών του νόμων».

«Μάλιστα, με περίσσεια θράσους, κυβέρνηση και δανειστές αποτιμούν σε 2 μονάδες του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) την …ωφέλειά τους από την οριστική και αμετάκλητη άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων, ποσό που αντιστοιχεί στις απώλειες των συνταξιούχων!».
Η ΕΝΥΠΕΚΚ «δίνει στη δημοσιότητα στα αγγλικά και μεταφρασμένο το κείμενο της ντροπής που υπέγραψε η “Αριστερή” κυβέρνησή μας με τους “Θεσμούς” και αποκαλύπτει τον εμπαιγμό τους σε βάρος του πολύπαθου λαού μας!».

Ιδού το κείμενο στην αγγλική (σελ. 11)

«2.5.1 Pensions. The Authorities have adopted a comprehensive reform of the pension system, to strengthen long-term sustainability while targeting savings of around 1 percent of GDP by 2018, mostly from the expenditure side, on top of the full absorption of the impact of the Council of State ruling on the pension measures of 2012, around 2 percent of GDP.».
Ιδού το κείμενο στην ελληνική
«2.5.1 Συντάξεις. Οι Αρχές έχουν υιοθετήσει μια συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να ενισχυθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, αντλώντας περίπου 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, κυρίως από περικοπές συντάξεων, πέραν της αποφυγής της εκτέλεσης των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του 2012, ύψους περίπου 2% του ΑΕΠ.».
Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση:
 • «Να ακυρώσει την κατάπτυστη αυτή ρύθμιση της τέταρτης αξιολόγησης,
 • Να σεβαστεί την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της
 • Να αποδώσει στους συνταξιούχους τα οφειλόμενα, εφαρμόζοντας τις δικαστικές αποφάσεις.
 • Να προτάσσει το Συνταγματικό, Ασφαλιστικό και Εργατικό Δίκαιο της χώρας, αλλά και το δίκαιο του καθημαγμένου μας λαού, έναντι των άδικων και παράλογων απαιτήσεων των δανειστών που εκβιάζουν και πιέζουν για την εφαρμογή αρχών και αξιών τού καζινο-καπιταλισμού!».

---
---
*

1 σχόλιο:

 1. Οταν μια κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει Δικαστικές Αποφάσεις και έχει κάνει το Σύνταγμα της χώρας κουρελόχαρτο, οι πολίτες αυτής της χώρας τί πρέπει να κάνουν;
  Το Σύνταγμα (άρθρο 120 παρ. 4) ορίζει:
  «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
  Οι πολιτικοί και οι δικαστές το έχουν υπ' όψιν τους;  ΑπάντησηΔιαγραφή