Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Κ. Ντελέζος εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος... ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Για να μην έχουμε αυταπάτες...


Στο χτεσινό αίτημα του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ για κατεπείγουσα συνάντηση, μαζί με τις Ενώσεις, με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση Eurostat - ΕΔΟΕΑΠ, η ανταπόκριση του υφυπουργού ήταν ...άμεση!

Σε σημερινή επιστολή του στον ΕΔΟΕΑΠ, αναφέρει:
«Ενόψει του αιτήματός σας για συνάντηση και προκειμένου να διεξαχθεί ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε σήμερα τα στοιχεία τόσο για το ύψος των καταβαλλόμενων επικουρικών συντάξεων (μέση καταβαλλόμενη επικουρική σύνταξη και πλήθος συνταξιούχων) όσο και τα ακόλουθα στοιχεία:Α) Πλήθος ασφαλισμένωνΒ) Μέσο ασφαλιστέο εισόδημα (μέσοι μισθοί επί των οποίων υπολογίζεται η επικουρική σύνταξη)Γ) Έτη ασφάλισης...».
Όλως τυχαίως (!), τα ίδια ακριβώς στοιχεία ζητούσε επίμονα τα τελευταία 3 χρόνια και ο γ.γ. Εργασίας Αν. Νεφελούδης και δεν τα δώσαμε ποτέ...

Σημειωτέον, ότι ο Πετρόπουλος στην προηγούμενη συνάντηση, πριν λίγες μέρες, μας είπε ότι τάχα θα κάνει τα πάντα για να μείνει ο ΕΔΟΕΑΠ εκτός "Γενικής Κυβέρνησης" και πως δεν θα επιτρέψει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του...! 

Ποιος; Αυτός που δήθεν δεν γνώριζε τη γνωμοδότηση της Eurostat, η οποία ήρθε στην ΕΛΣΤΑΤ στις 27 Απριλίου 2018! Και που στις 2 Μαΐου 2018, ημέρα που ο τροϊκανός Καρόνε του ζητούσε εγγράφως να απαντήσει πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να "αντιμετωπίσει" τη γνωμοδότηση της Eurostat, αυτός όλως τυχαίως -ανταποκρινόμενος στην προεκλογική επιστολή προς «ΕΔΟΕΑΠισίους» του "αποστόλου" Γκανά- έστελνε τελεσίγραφο στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ να του πει ότι ο χρόνος του τελειώνει στις 17 Μαΐου...!!!

Βέβαια, στόχος του Πετρόπουλου και των ...ακούραστων συνοδοιπόρων του στην "αέναη προσπάθεια σωτηρίας του ΕΔΟΕΑΠ", δεν ήταν άλλος από τον διορισμό "βολικής διοίκησης" στον Οργανισμό, που εκτός των άλλων θα αντιμετώπιζε και το καυτό θέμα της Eurostat, το οποίο ωστόσο αγνοούσαν ΟΛΟΙ οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, μέχρι την αποκάλυψή του από τον υποφαινόμενο! 

Παστρικιές δουλειές από τους "εκδοροσφαγείς" ενός ολόκληρου κλάδου.

Τώρα, λοιπόν, προκειμένου ο υφυπουργός Πετρόπουλος να μας κάνει τη χάρη να συναντηθεί με το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ και τις Ενώσεις, ώστε να μας εξηγήσει τί άλλαξε σε σχέση με τη γνωμοδότηση της Eurostat, βάζει το γραφείο του να ζητάει εκβιαστικά να του δοθούν -λέει- τα πλήρη στοιχεία που αφορούν τις επικουρικές συντάξεις του ΕΔΟΕΑΠ! 

Μοναδικός στόχος του είναι να δρομολογήσει το κόψιμό τους, αλλά με τρόπο που να μας "κάνει και χάρη"...! 

Προφανώς και δεν συμφωνούμε με την παράδοση αυτών των στοιχείων στον Πετρόπουλο. Άλλωστε, όπως ήδη έχω πει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, το μοναδικό σχέδιο αυτής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το "ξεδόντιασμα" του ΕΔΟΕΑΠ και η υποβάθμιση του ρόλου των Ενώσεων Συντακτών, προκειμένου να εξουδετερώσει τους δημοσιογράφους, τους οποίους ταυτίζει συλλήβδην και εκ του πονηρού με τη «Διαπλοκή». 

Άραγε, είναι τυχαίο ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει συναντηθεί ούτε μια φορά με τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων, όταν έχει συναντηθεί ακόμα και με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο των ταξιτζήδων; (προς Θεού, δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο)...

Η διάτρητη, λοιπόν, γνωμοδότηση της Eurostat (αλήθεια ποιος μέσα από τον ΕΔΟΕΑΠ έκανε τη "βρώμικη δουλειά", δίνοντας ερήμην του Δ.Σ παροχημένα - ψεύτικα στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ;) αποτέλεσε τη βάση για την κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες της αυτοτέλειας του ΕΔΟΕΑΠ και την ένταξή του στην «γενική κυβέρνηση», ενώ παράλληλα, αποδομεί και το όποιο αφήγημα σωτηρίας του Οργανισμού.

Με απλά λόγια, η κυβέρνηση
- έκανε δώρο το Αγγελιόσημο στους εργοδότες,
- χάρισε στους εργοδότες τις παλιές οφειλές (με τη συμβολή του Μάρκου του "Ευγενικού" που έσπευσε να καταργήσει το μηχανισμό ελέγχου του Αγγελιοσήμου),
- σφετερίστηκε τα αποθεματικά των ταμείων,
- «κάρφωσε» το ταμείο των «προνομιούχων», «διαπλεκόμενων» δημοσιογράφων στην Τρόικα –παρέχοντάς τους τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στην γνωμοδότηση της Eurostat - και τώρα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την επόμενη ημέρα στα ΜΜΕ...
Κώστας Ντελέζος (fb)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου