Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Έρχεται κατάρρευση των εφημερίδων το καλοκαίρι

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι απώλειες αναμένεται
να αγγίξουν τις 7.000 έως 10.000 φύλλα


Εφιαλτικές αναμένονται οι επόμενες εβδομάδες για τις εφημερίδες και ειδικά για τα κυριακάτικα φύλλα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι!

Η ραγδαία πτώση των κυκλοφοριών, που φέτος σημείωσε ιστορικά χαμηλά, θα μοιάζει «παιδική χαρά» μπροστά στην κατάρρευση που έρχεται τους επόμενους μήνες, με κορύφωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο!

Παρόλο όμως που οι αιτίες είναι γνωστές, όπως και η αποστροφή του κόσμου για τους δημοσιογράφους και τον Τύπο, κανείς δεν συγκινείται για να αλλάξει ή να βελτιώσει το προϊόν του, επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα τους πολίτες που αποτελεί βαθιά τους πεποίθηση ότι οι σημερινοί εκδότες δεν ενδιαφέρονται για την ενημέρωση!

Τα σημερινά συγκροτήματα Τύπου υπάρχουν για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα που σπανίως εχουν σχέση με το αγαθό της ενημέρωσης και της πληροφόρησης!

Διαφορετικά θα συμπεριφέρονταν όπως κάθε σοβαρός επαγγελματίας που απειλείται η επιχείρηση του και θα φρόντιζε να αλλάξει για να την προστατεύσει.

Οι επόμενοι μήνες λοιπόν θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι για τις εφημερίδες, αφού με μετριοπαθείς υπολογισμούς η πτώση των πωλήσεων ειδικά στην κυριακάτικη αγορά αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 15% με 20%! Μια απώλεια που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται από 7.000 έως 10.000 φύλλα για τις εφημερίδες υψηλής (λέμε τώρα) κυκλοφορίας και από 1.000 έως 3.000 φύλλα για τους μικρούς!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου