Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τι θα κάνει
ο Μαρινάκης με το MEGA

… από τη στιγμή που δεν προχωράει η συνεργασία με τον ΣΚΑΪ;

Άγνωστες παραμένουν ακόμη οι προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για την τύχη του MEGA… Κι αυτό διότι ο επιχειρηματίας συνεχίζει να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα, ώστε το κανάλι να εκπέμπει. Βεβαίως το ΣτΕ είναι εκείνο που θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα, αν θα πέσει «μαύρο» ή όχι… Αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται κάποια πρωτοβουλία του επιχειρηματία που θα ανέτρεπε τα δεδομένα.

Κι αυτό διότι από το ευρύτερο περιβάλλον του δέχεται εισηγήσεις να το κρατήσει… Από τη στιγμή που η συνεργασία με τον ΣΚΑΪ δεν προχωράει.
---
Το ρίσκο

του Τζώνη Καλημέρη

Αλλάζει κατηγορία το Epsilon με τον Τζώνη Καλημέρη στο τίμονι. Το ρίσκο για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού είναι μεγάλο, όμως υπάρχουν εγγυήσεις για σοβαρές επενδύσεις στο πρόγραμμα.
---
Αναμένοντας

το ΣτΕ για τις άδειες

Κρίσιμο πάντως είναι το επόμενο διάστημα για το μέλλον των τηλεοπτικών επιχειρήσεων. Το ΣτΕ περιμένε τα υπομνήματα των σταθμών που έχουν προσφύγει έως χθες Δευτέρα, ενώ η έκτακτη γενική συνέλευση της Τηλέτυπος για τον ορισμό νέου ΔΣ αναβλήθηκε για τις 5 Ιουνίου. Ο τηλεοπτικός σταθμός θα συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι και την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ. Αν είναι απορριπτική, η εταιρεία θα οδηγηθεί σε ειδική εκκαθάριση.
---
Νόμος ο Κανονισμός

Λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Κανονισμός Λειτουργίας του νέου Ταμείου των ΜΜΕ, που είναι απαραίτητος για την είσπραξη των εσόδων και τη δημιουργία του μητρώου ασφαλισμένων. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα του Ταμείου, προέρχονται από την εργοδοτική εισφορά 2% σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ που διαθέτουν ενημερωτικά ή ψυχαγωγικά Μέσα, από τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, καθώς και από την εισφορά 2% επί όλων των διαφημίσεων στο διαδίκτυο. Πρόκειται ουσιαστικά για το παλιό αγγελιόσημο, το οποίο απλώς συρρικνώθηκε στο 2% και το πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι στο διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το αν κατοικούν εκτός χώρας. Με τον νέο Κανονισμό έκλεισε και η εκκρεμότητα της απόδοσης των εσόδων από το 2% στα ΤΕΑΣ και ΕΤΑΣ (τα Ταμεία των περιφερειακών συνδικαλιστικών Ενώσεων που δεν εντάχθηκαν στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ). Θολό παραμένει το θέμα της καταβολής των χρωστούμενων από έσοδα αγγελιοσήμου, καθώς η υπουργική απόφαση δεν διευκρινίζει τον χρόνο απόδοσής τους στο Ταμείο των ΜΜΕ.
---
Ανακλήθηκε
η άδεια της ΑΕΠΙ

Με απόφαση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας που συνεδρίασε σήμερα ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ. Μετά από την απόφαση αυτή, με βάση τη νομοθεσία, οι συμβάσεις με τους δημιουργούς και το αρχείο της εταιρείας μεταφέρεται στον προς ίδρυση μεταβατικού φορέα του υπουργείου Πολιτισμού.
---
Συνάντηση της
Συσπείρωσης για ΕΔΟΕΑΠ

Ολομέλεια της Συσπείρωσης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/5 (20.30 στην αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ) ενόψει των επικείμενων εκλογών του ΕΔΟΕΑΠ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι εκλογές θα διεξαχθούν 23-25 Μαϊου, όπως έχει αποφασίσει η σημερινή διοίκηση του Ταμείου αγνοώντας τις εκκλήσεις των σωματείων για ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα όσον αφορά το εκλογικό σώμα. Την Τετάρτη , θα γίνει αναλυτικότερη ενημέρωση, από τους εκλεγμένους, της παράταξης, στα όργανα των σωματείων μας.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου