Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΕΔΟΕΑΠ - Με τα μάτια της Ελένης Σπανοπούλου...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δημοσιογραφικά Ψέμματα και Αλήθειες

Μέχρι να βγεί το προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ από τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και πριν αρχίσει τις άναρθρες κραυγές για τον..." ψεύτη υπουργό" και τις ...επιμνημόσυνες δεήσεις για τον ΕΔΟΕΑΠ, ας καταγράψουμε τα ψέμματα με τα οποία τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους, εκβιάζοντας για ψηφαλάκια στις επικείμενες εκλογές. Αντιπαραθέτουμε την τεκμηρίωση της Αλήθειας, που η περιστασιακή πλειοψηφία στο ΔΣ επιχειρεί να συσκοτίσει προδίδοντας τον Κλάδο στην πιο κρίσιμη στιγμή του Αγώνα και της Αγωνίας για τα Κοινωνικά Ασφαλιστικά του δικαιώματα. 

EUROSTAT - ΕΛΣΤΑΤ

ΨΕΜΜΑ 1 : "Η Κυβέρνηση ζήτησε γνωμοδότηση για την ένταξη ή μη του ΕΔΟΕΑΠ στους Φορείς Γενικής Διακυβέρνησης"
ΑΛΗΘΕΙΑ : Την γνωμοδότηση της ΕUROSTAT ζήτησε στις αρχές Δεκεμβρίου 2017 η Τρόικα γιατί ανακάλυψε στις δημόσιες δαπάνες κονδύλι ύψους 10.200.000 ευρω που είχε εγγραφεί στις οικονομικές καταστάσεις του ΕΦΚΑ για το δάνειο του νπιδ ΕΔΟΕΑΠ !
ΨΕΜΜΑ 2 : Ο ΕΔΟΕΑΠ πήρε το δάνειο γιατι δεν ήταν σε θέση να καταβάλει τις υποχρεώσεις του .
ΑΛΗΘΕΙΑ : Την εισήγηση για το δάνειο έκανε στο ΔΣ ο Νίκος Καρούτζος ενώ γνώριζε 1) ότι με ρευστοποίηση μικρού μέρους του χαρτοφυλακίου του Ταμείου και 2) ότι με τον νέο νόμο το Ταμείο θα διατηρούσε την αυτονομία και θα ξεκινούσε σύντομα νέα ροή εσόδων ΑΡΝΗΘΗΚΕ να το πράξει, με συνέπεια το δάνειο που φέρει ακέραια την υπογραφή του να αποδεικνύεται βρόγχος στο λαιμό του ΕΔΟΕΑΠ!
ΨΕΜΜΑ 3 : "Το Υπουργείο έστειλε παλαιά ή παραποιημένα στοιχεία μέσω της ΕΛΣΤΑΤ στην ΕUROSTAT"
ΑΛΗΘΕΙΑ : Στην ιστοσελίδα της, το αναρτημένο επίσημο έγγραφο της EUROSTAT αναφέρει ρητά και σε αρκετά σημεία ως επίσημη θεση των ελληνικών αρχών τη διατήρηση της αυτονομίας του ΕΔΟΕΑΠ , ενώ απαριθμούνται τα στοιχεία που στάλθηκαν και που δεν είναι παρά το Καταστατικο μας, ο αν248/1967, αποφάσεις ΣτΕ και ΑΕΔ καθώς και τα δημοσιοποιημένα απο την διοίκηση του Ταμείου στοιχεία οικονομικών καταστάσεων του 2016 
ΨΕΜΜΑ 4: "Ενας ποντικός εκ των έσω έδωσε τα στοιχεία στον Πετρόπουλο"
ΑΛΗΘΕΙΑ : Παρεκτός κι αν εννοούν τους... εαυτούς τους δεν υπάρχει ποντικός, γιατί για τη γνωμοδότηση δεν χρειαζόταν τίποτε παραπάνω από στοιχεία, που ο κατά νόμο, ( απο το 1967) εποπτεύων τον ΕΔΟΕΑΠ κρατικός φορέας ( Υπουργείο Εργασίας) οφείλει να τηρεί και να διαθέτει για όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.
ΨΕΜΜΑ 5: Ο Πετρόπουλος γνώριζε από βδομάδες και έκρυβε τη γνωμοδότηση της EUROSTAT.
ΑΛΗΘΕΙΑ : Στη σελίδα 12 του staff level agreement που δημοσιεύτηκε σήμερα ,η ενότητα που αφορά στον ΕΔΟΕΑΠ ξεκινάει ξεκάθαρα : " Στις 2 Μαίου 2018 έγινε γνωστή η γνωμοδότηση της Eurostat για τον ΕΔΟΕΑΠ " 
ΨΕΜΜΑ 6: Η Εurostat εντάσσει (!) τον ΕΔΟΕΑΠ στους φορείς Γενικής Διακυβέρνησης και άρα τον καταργεί και τον εντάσσει στον ΕΦΚΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ : Η EUROSTAT γνωμοδοτεί ξεκάθαρα ότι ο ΕΔΟΕΑΠ ΔΕΝ είναι επαγγελματικό ταμείο ,αλλά φορέας κοινωνικής ασφάλισης βλ. Εurostat paper !
ΨΕΜΜΑ 7: Η γνωμοδότηση θα έχει ως συνέπεια να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο του οργανισμού και να διορίζεται το ΔΣ από την κυβέρνηση, όπως στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
ΑΛΗΘΕΙΑ : Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε στις 16 Νοεμβρίου τον νόμο 4498/2017 που το αποκλείει αυτό ! Η ομάδα Καρούτζου επεχείρησε πραξικοπηματικά παράνομες εκλογές ώστε να καταπέσουν με προσφυγές στη δικαιοσύνη και νάχαμε να λέγαμε και να τρέχαμε!
ΨΕΜΜΑ 8 : Η Eurostat συντάσσει δεσμευτικές για την Ελλαδα γνωμοδοτήσεις και η συγκεκριμένη τελειώνει το Ταμείο μας,
ΑΛΗΘΕΙΑ : Στο κείμενο της η ευρωπαϊκή θεσμική οντότητα κάνει σαφές ότι γνωμοδοτεί βάσει στοιχείων και ότι υπάρχει κάθε δυνατότητα, σε περίπτωση αντιρρήσεων παρατηρήσεων ή ενστάσεων επί των θέσεων της, ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ !!
ΨΕΜΜΑ 9 : Βάσει της γνωμοδότησης ο ΕΔΟΕΑΠ ειναι πλέον Φορέας Γενικής Διακυβέρνησης και οι επικουρικές συντάξεις θα κοπούν όπως και των υπολοίπων Ελλήνων που ανήκουν στο ΕΤΕΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ : Η διοίκηση γνωρίζει ότι ο τύπος υπολογισμού των επικουρικών μας συντάξεων είναι από 1/12/2017 ίδιος με τον Κατρουγκάλειο νόμο και ότι η οικονομική κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ και οι αναλογιστικές μελέτες θα δείχνουν το δρόμο σε κάθε διοίκηση για το ύψος των συντάξεων. Αυτά άλλωστε συμπεριλαμβάνονται, ήδη, στο νέο Καταστατικό που με την υπογραφή Καρούτζου στάλθηκε στο υπουργείο στις 2 Μαΐου και είναι ήδη δημοσιευμένο στο ΦΕΚ ! 
ΨΕΜΜΑ 10 : Τον ΕΔΟΕΑΠ καταστρέφουν η γνωμοδότηση της EUROSTAT και ο Πετρόπουλος
ΑΛΗΘΕΙΑ : Στο κείμενο της Euristat αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το δάνειο Καρούτζου των 10.000.000 € και η δηλωμένη τότε ΚΑΙ δι αυτού του τρόπου αδυναμία του ΕΔΟΕΑΠ να ανταπεξέλθει, τον εξαρτά από τον δημόσιο κορβανά! 
Γι αυτό η EUROSTAT τονίζει, όπως ρητά αναφέρεται και στην σελίδα 12 της προσωρινής συμφωνίας ( που ήδη συζητείται στο σύνολο της στο EUROGROUP, για να κλείσει στις 15 Ιουνίου ) ότι ΤΟ ΈΣΟΔΟ 2% θα πρέπει να κατευθύνεται στην Υγεία και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι τις 2 Ιουνίου να έχει πάρει μέτρα που θα βεβαιώνουν τους θεσμούς ότι σε περίπτωση αδυναμίας του του ΕΔΟΕΑΠ (όπως με το δάνειο ) το ελληνικό δημόσιο ΔΕΝ θα χρηματοδοτήσει τον ΝΠΙΔ Οργανισμό.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο κίνδυνος και η περιπέτεια που περνάει το Ταμείο μας έχουν υπεύθυνο και υπαίτιο και υπόλογο απέναντι μας έναν πρόεδρο ΔΣ, που λέγεται Καρούτζος.

Όλα όσα φωνάζει, όταν δεν υβρίζει, στο διαδίκτυο, σε συνεδριάσεις και σε διαδρόμους είναι σκόνη για να σκεπάσει τις τεράστιες ευθύνες του.

Εβαλε την υπογραφή του στη δανειακή σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ - ΕΦΚΑ και έτσι κατέστησε τον Οργανισμό ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ για πρώτη φορά στην ιστορία μισού αιώνα ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Ελένη Σπανοπούλου, εξαιρετική κυρία!
    Νίκος Καρούτζος, εξαιρετικός κύριος κι αυτός!
    ΕΔΟΕΑΠ, εξαιρετικός τώρα και για ...ετεροεπαγγελματίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή