Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη από φιλικά ΜΜΕ της ΝΔ

*
Ανασυγκρότηση
***
*


… γκρεμίζει ό,τι έχτισε ο Μητσοτάκης τον προηγούμενο μήνα

Αρκετές εβδομάδες τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προσπαθούν με επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη (που θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα) να επουλώσουν τις πληγές και να χτίσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Οι δημοσκοπήσεις και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει στη βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ να έχει μια ευκαιρία να κλειδώσει την αυτοδυναμία, αν αλλάξει την εικόνα του, ανοίγοντας ένα δίαυλο (που αργότερα μπορεί να γίνει λεωφόρος) με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Στην προτελευταία επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγιναν σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα έδωσε και συνεντεύξεις σε μια προσπάθεια να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις.

Και ξαφνικά με αφορμή την επίθεση από φασιστοειδή που δέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης το Σάββατο, έρχεται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης να μιλήσει για τη Θεσσαλονίκη στην οποία – λέει, «Δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Μόνο ο Ιβάν»! Εξαπολύοντας στην ουσία μια επίθεση, κατά του ΠΑΟΚ και του ιδιοκτήτη του, γκρεμίζοντας ό,τι έχτισε με κόπο ο Μητσοτάκης όλο το προηγούμενο διάστημα!

Βεβαίως ο γνωστός δημοσιογράφος στο εν λόγω κείμενο του καταγράφει σημαντικές και αναμφισβήτητες αλήθειες όταν αναφέρεται στο «Αυγό του φιδιού που εκκολάπτεται εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη» εντοπίζοντας και ορθώς το πρόβλημα «Στην τριανδρία που έχει στιγματίσει την πόλη με τις πράξεις της τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια: Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλους και Ανθιμος» συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «Τρεις άνδρες που έβαλαν τα θεμέλια για το καθημερινό φεστιβάλ του μίσους»… Ωστόσο η αναφορά του στον Ιβάν Σαββίδη και στις σχέσεις του με την πόλη δημιουργεί νέο σχίσμα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αφήνοντας εκτεθειμένη τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματα!

«Κάνουν όλοι σαν να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει» γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης και συνεχίζει, «Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Δεν υπάρχει κάποιος να βγει και να διαμαρτυρηθεί γι αυτή την εικόνα. Μία πόλη, ένα κόμμα, ένας ηγεμόνας, μία ομάδα. Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι η Θεσσαλονίκη "ελέγχεται" οικονομικά και πολιτικά από έναν επιχειρηματία, τον Ιβάν Σαββίδη. Έχουμε αντιληφθεί από τις δηλώσεις του ότι έχει και πολιτικές φιλοδοξίες. Κι αυτό είναι δικαίωμά του. Αλλά αυτή η χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει σε ποιο ημισφαίριο θέλει να ανήκει. Υπάρχει ο κόσμος της Δύσης, όπου η αστυνομία δεν θα είχε αφήσει να φτάσουμε καν στα γεγονότα του Σαββάτου. Υπάρχει και ο κόσμος του Πούτιν. Εκεί όπου γίνεται μόνο ό,τι θέλει ο πρόεδρος. Πολύ φοβάμαι ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρει ήδη την απόφασή της. Όπως ακριβώς, δηλαδή, το περιμέναμε. Ότι με αφορμή το Μακεδονικό υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ξεφυτρώσει ένα καθαρά ακροδεξιό – πουτινικό πολιτικό (;) μόρφωμα. Έχουν πέσει πολλά χρήματα για να πιστεύει κανείς ότι αφορούν μόνο την αγνή αγάπη ενός φιλάθλου για τη στρογγυλή θεά»!

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου