Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Δυστυχώς δεν μας ξεβλάχεψε ο Κωστόπουλος…

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η επίσκεψη του Κάρολου έβγαλε
στην επιφάνεια την ελληνική βλαχιά


Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Τα μάτια μου έτριβα ο δόλιος, νόμιζα ότι με πούλησε η όρασή μου. Κι όμως, εκεί μπροστά μου, φόρα παρτίδα, ήταν η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη:

«Ευθύνη για τα προβλήματα μετά απ’ τη νεροποντή υπάρχει σε όλους, ακόμη και στον δήμο».
Έτσι ακριβώς. Έτσι ακριβώς και κατά λέξη. Βγήκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παραδέχθηκε ότι έχει κι ο δήμος ευθύνη για την ταλαιπωρία των πολιτών. Αντί να τα ρίξει στους άλλους, στους καριόληδες, στους πιθηκομούρηδες, που φταίνε για όλα. Και να πουλήσει παραμύθα, ότι μια χαρά τα έχει κάνει ο δήμος και είναι αθώα περιστερά. Για κάτι τέτοια είναι που τον αγαπάμε τον κυρ Γιάννη, για το γαμώτι, κι ας μας κάνει ενίοτε κρόσια τα νεύρα με τις φιλελέ εμμονές του!

Μιας και έγραφα όμως πιο πάνω για περιστερές, δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στο ρεσιτάλ βλαχιάς που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με θύμα την σύζυγο του πρωθυπουργού. Δηλαδή όχι και τόσο θύμα, έχει ακούσει και χειρότερα η γυναίκα, αλλά αφορμή ψάχνανε να της την πέσουνε τα χοιρινά και αφορμή βρήκανε. Ότι και καλά ακούμπησε τον Κάρολο, ενώ δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο και ότι ούτε η ίδια η σύζυγός του δεν το διαπράττει αυτό, μιλάμε δηλαδή τώρα τα άγια τοις κυσί ρίξανε τα άθλια τα κουμμούνια, βόηθα Παναγία μου, βόηθα Παΐσιε, βόηθα Ελένη Λουκά, βόηθα κάποιος τέλος πάντων, ο κατήφορος μας πήρε. Και πού είναι επιτέλους αυτός ο μαλάκας ο Σκόμπι να βάλει μια τάξη στο χάος;

Βράσανε και χύθηκαν τα social media με την «απρεπή χειρονομία» της Μπαζιάνα, φωτιά πήρανε τα πληκτρολόγια. Και βρήκαν ευκαιρία να χύσουν χολή κάτι καϊνάρια, που τελευταία φορά διάβασαν εφημερίδα στον απόπατο του χωριού τους. Στο μυαλό τους μέσα βέβαια, έχουν γεννηθεί στο Μπάκιγχαμ κι έχουν μπουσουλήσει στο Σάντρινγκαμ κι έχουν πάρει το πρωινό τους στο Κένσινγκτον Πάλας. Χώρια οι φαντασιώσεις για τρελές νύχτες και ατέλειωτο πάρτι στο Μανχάταν, στο Σάουθ Μπιτς και στο Ελ Έη μαδαφάκα. Έτσι είναι Πέτρο μου μπορείς να βγάλεις τον Έλληνα από τη βλαχιά, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις τη βλαχιά απ’ τον Έλληνα…

Την ίδια ώρα οι Βρετανοί που είναι πρακτικοί άνθρωποι και διατηρούν λίγο καλύτερα την ψυχραιμία τους, ασχολούνται κατά βάση με τα Ελγίνεια. Μεγάλο θέμα είχαν χθες οι Times του Λονδίνου την έκκληση του πρόεδρου Παυλόπουλου στον πρίγκιπα Κάρολο για επιστροφή των μαρμάρων. Και δίνουν συνέχεια σήμερα, σημειώνοντας ότι ο διάδοχος έκανε την κορόιδα και φρόντισε να αποφύγει ολωσδιόλου τον Παρθενώνα προκειμένου να μην εξάψει τα πάθη των οικοδεσποτών του. Και πάει Κρήτη χαλαρός με τη συμβία Καμίλα, να μαζέψει ήλιο.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο κι από το ρεπορτάζ των “Times”, έχουν τα σχόλια των αναγνωστών τους. Όπου η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων, με τους πλέον πονηρούς να υπογραμμίζουν ότι ενόψει Brexit η Βρετανία χρειάζεται στις σχετικές ψηφοφορίες της Ε.Ε. ακόμη κι αυτά τα λαμόγια τους Ελληνάρες. Το πιο ωραίο σχόλιο απ’ όλα πάντως, ανήκει στον κύριο Τσαρλς Άτκινσον που προσυπογράφει την επιστροφή των μαρμάρων, αρκεί η Ελλάδα να επιστρέψει, με τόκο, το ποσό που πλήρωσε για να τα αγοράσει ο Λόρδος Έλγιν. Καθότι μπορείς να βγάλεις τον Εγγλέζο απ’ την τσιφουτιά, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις την τσιφουτιά απ’ τον Εγγλέζο!

---
newpost
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου