Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Τα media καταρρέουν-ειδικά οι εφημερίδες, όμως οι φοροαποφεύγοντες, κολοσσοί του Διαδικτύου, σαρώνουν τις αγορές, χωρίς να πληρώνουν δεκάρα.

@ Το Facebook, η Google και το YouTube έχουν περιεχόμενο από εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, και το πιο επικίνδυνο, έναν κόσμο που πιστεύει πως δωρεάν , θα τα παρακολουθήσει όλα στις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

@ Το σκάνδαλο του FB με την πώληση των προσωπικών δεδομένων των πελατών του, δεν είναι ικανό για να αλλάξει τον εθισμό των χρηστών του, στην υπηρεσία.

@ Τα πρακτορεία και τα τηλεοπτικά δίκτυα πληρώνουν για να έχουν ανταποκριτές στις εστίες έντασης, οι δημοσιογράφοι διακινδυνεύουν τις ζωές τους, για να έχουν περιεχόμενο, οι 3 πλατφόρμες, χωρίς να αποδίδουν δεκάρα στους δικαιούχους.

@ Το Netflix δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, δεν πληρώνει φόρους στη χώρα, (μόνο ΦΠΑ στην Ολλανδία) και απαιτεί από τον ΟΤΕ, τον ανταγωνιστή του να έχει τέλεια δίκτυα οπτικών ινών, για να συγκεντρώνει πελάτες, χωρίς την παραμικρή υποχρέωση στη χώρα.

@ Την ίδια ώρα, η Cosmote TV και η Nova καλούνται από κοινού με την ΕΡΤ να βγάλουν τα “σπασμένα” του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ οι δύο πρώτες πληρώνουν, μεταξύ πολλών άλλων και ειδικό φόρο συνδρομητικής τηλεόρασης.

@ Είναι ευθύνη της ΕΕ, να διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο, της ελληνικής κυβέρνησης, να διαμορφώσει τους κανόνες και του υπουργείου ψηφιακής Πολιτικής να μειώσει τους φόρους στα media.

@ Αλλιώς, θα δουλεύουμε όλοι, χωρίς να πληρωνόμαστε για το Netflix, το Facebook, τη Google και το YouTube.

@ Καταιγιστικές αναμένονται να είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της διανομής εντός του επομένου χρονικού διαστήματος. Μείνετε συντονισμένοι.

@ Αλλάζει κατηγορία το Epsilon με τον Τζόνι Καλημέρη στο τιμόνι. Το ρίσκο για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού είναι μεγάλο, όμως υπάρχουν εγγυήσεις για σοβαρές επενδύσεις στο πρόγραμμα.

@ Στο ίδιο έργο θεατές. Μετά από 3 χρόνια “ενδιαφέροντος” η Vodafone και η WIND εμφανίζονται να δηλώνουν προς τις τράπεζες πως το καλύτερο για τη Forthnet είναι να κλείσει.

@ Και πως εκείνες είναι έτοιμες να αναλάβουν τους συνδρομητές της Nova.

@ Ποιος στα αλήθεια πιστεύει, πως αν γίνει κάτι αρνητικό οι συνδρομητές της Nova θα επιλέξουν μια από τις δύο και όχι την πιο ισχυρή σε περιεχόμενο Cosmote TV;

@ Φαίνεται, λοιπόν, πως και οι τράπεζες κατάλαβαν πως η υποψηφιότητα αυτή παρουσιάζει πολλαπλές θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου