Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Οργή συνταξιούχων για την απόφαση του ΣτΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Και με τη βούλα του ΣτΕ ο νόμος-σφαγείο Κατρούγκαλου

Θερμή… υποδοχή στην απόφαση
του ΣτΕ οργανώνουν οι συνταξιούχοι


Οργή έχει προκαλέσει στην πλατιά πλειοψηφία των συνταξιούχων η δημοσιοποίηση αργά χτες το βράδυ από την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία απορρίπτονται οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχτούν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις που επιβάλλει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Η απόφαση, όπως ήταν αναμενόμενο, σήμανε συναγερμό σε δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων κι εκείνες που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα μεταξύ των στελεχών των συνταξιουχικών οργανώσεων από χτες το βράδυ έχουν πάρει «φωτιά». Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι, τα συναισθήματα που τους κατακλύζουν είναι οργή κι αγανάκτηση για την απόφαση του ΣτΕ, η οποία ανέτρεψε όλες τις εκτιμήσεις που υπήρχαν μέχρι χτες, που βασίζονταν σε συγκεκριμένες πληροφορίες και γνώμες νομικών.

Πηγές από μεγάλη οργάνωση συνταξιούχων, η οποία είναι μεταξύ αυτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ, έλεγαν χαρακτηριστικά στο asfalistiko.gr, ερμηνεύοντας το κλίμα που διαμορφώνεται, ότι «έρχονται μεγάλα γεγονότα από τους συνταξιούχους».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οργανωμένη και δυναμική αντίδραση των συνταξιούχων θα είναι άμεση και ανάλογη του «νέου ”σφαγείου” που έρχεται στις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος πλέον έχει και το “πράσινο φως” από το ΣτΕ».

Οι πληροφορίες, τέλος, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ακόμα και αύριο, Κυριακή, ενδέχεται δεκάδες μαζικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, συντονισμένα και οργανωμένα, να ανακοινώσουν σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα.

---
*

1 σχόλιο:

  1. Από Το Ποντίκι:
    Ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος, παραδέχθηκε ότι οι περικοπές στις συντάξεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφορούν και συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.
    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.
    Περιμένουμε, λοιπόν, στην αυριανή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων και συνταξιούχων των ΜΜΕ με τον υφυπουργό, πόσοι και ποιοί συνδικαλιστές θα βάλουν στη συζήτηση ΚΑΙ το θέμα των νέων μειώσεων των συντάξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή