Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αθήνα διαμαντόπετρα, της κάλπης δαχτυλίδι

*
Aνασυγκρότηση
***
*


Όταν ο Γιώργος Πατούλης ονειρεύεται
να μετακομίσει στην πλατεία Κοτζιά


του Χρήστου Ξανθάκη

Άντε κάτσε εσύ τώρα να γράψεις για τη συζήτηση περί Novartis στη Βουλή, με φουλ καυγά και τσαμπουκάδες. Συγγνώμη δεν δύναμαι που έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Μένιος. Δεν μπορώ να κάθομαι τώρα να τρώω το χρόνο μου με ανούσιες κοινοβουλευτικές μονομαχίες, την ώρα που ο μέσος Έλληνας και η μέση Ελληνίδα παλαβώνουν για ένα δεκάευρω. Άσε που πλακώνονται ο φίλος μου ο Κοντονής με τον Δένδια για το αν είχε δίκιο ή άδικο ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ξαφνικά αισθάνομαι εκατό χρονών! Μπορεί και εκατόν δέκα…

Δεν είμαι εγώ γι’ αυτά παιδάκι, άσε με στην ησυχία μου. Και δεν είναι καν η μέρα, Παρασκευή γαρ, για να συζητάμε σοβαρά πολιτικά θέματα. Θα τα βρούμε μπροστά μας το Σουκού που θα ενημερώσει ο Τσίπρας τον Πρόεδρο Παυλόπουλο και τους πολιτικούς αρχηγούς για το Μακεδονικό και θα τα σχολιάσουμε από Δευτέρα. Ως τότε απαιτείται ολίγη αλεγρία, ολίγο κέφι, ολίγο κονφετί και σερπαντίνα. Απαιτείται Πατούλης κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι!

Γιατί όμως επιστρέφω στον αγαπημένο δήμαρχος Αμαρουσίου, ποια είναι η αφορμή που με φέρνει ξανά κοντά του; Τι άλλο από μια δημοσκόπηση, ένα γκάλοπ που διενεργήθηκε τώρα σιμά κοντά και αφορά στις υποψηφιότητες για το Δήμο Αθηναίων. Στο ποιους και ποιες προτιμάει ο κοσμάκης τώρα που επιτέλους πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και σιγά σιγά πλασάρονται οι υποψήφιοι με τις υποψήφιες στην ευθεία της εκκίνησης.

Ε ναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Τι να τραγουδήσει το Μαρουσάκι μπροστά στην Αθήνα; Όμορφο δε λέω, θελκτικό, ενίοτε και λάγνο, αλλά η καρδιά της πρωτεύουσας χτυπάει εντός Δακτυλίου. Κι εκεί είναι που χτίζονται πολιτικές καριέρες περιωπής, στο τσιμέντο μέσα, όχι στα γρασίδια των εξοχών και στους υαλοπίνακες των shopping malls. Εξ ου και η φιλοδοξία Πατούλη να κερδίσει τις προτιμήσεις και τις ψήφους των Αθηναίων. Πράγμα που σύμφωνα με την δημοσκόπηση (της Alco, για λογαριασμό του newsit) το καταφέρνει μια χαρά.

Σύμφωνα με το γκάλοπ, πρώτος βγαίνει με 17 % στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων και ακολουθούν με 12 % ο Γιώργος Καμίνης, με 10 % ο Κώστας Μπακογιάννης, με 7 % ο Σταύρος Θεοδωράκης, με 6 % ο Ηλίας Κασιδιάρης και η Όλγα Κεφαλογιάννη και με 4 % ο Αλέξης Χαρίτσης. Ενδιαφέροντα αποτελέσματα, δε λέω, αλλά κάπως σαν να μην βγαίνουν τα κουκιά. Κάπως σαν να προκύπτει ένας ελαφρύς παραλογισμός.

Διότι στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, όπου είχε σταυρό, ψήφισαν πάνω κάτω 290.899 άνθρωποι στην Α’ Αθήνας, με την Όλγα Κεφαλογιάννη να λαμβάνει 49.260 σταυρούς. Αυτό μας λέει ότι πάνω κάτω 17 % του συνόλου των ψηφοφόρων την εμπιστεύτηκαν απόλυτα και προσωπικά, ενώ τώρα η δημοσκόπηση κάνει λόγο για μόλις 6 %. Κι εν τω μεταξύ, ούτε κάνα σκάνδαλο έχει προκύψει εις βάρος της, ούτε τις κλείσανε τις πόρτες τα κανάλια, ούτε ντύθηκε μοναχή κι εξαφανίστηκε από τη Βουλή. Άρα η φάβα μάλλον κάποιο λάκκο φιλοξενεί και μάλλον έπεσε πολύ αλάτι στο μάγειρα. Εκτός πια κι αν η επίσκεψη Πατούλη στο Λευκό Οίκο θάμπωσε τόσο πολύ τους Αθηναίους, ώστε σκοπεύουν να τον αναδείξουν σε νέο Τραμπ…

---
newpost
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου