Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Οι πρόθυμοι του Ισραήλ και ο αρθρογράφος της "δημοκρατίας"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαπιστευτήρια...
.

Είναι γνωστά τα αντανακλαστικά της ισραηλινής πρεσβείας, που αναζητά και βρίσκει πρόθυμους να υπερασπιστούν την εγκληματική πολιτική του κράτους του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα σε περιόδους που οι μαζικές δολοφονίες από τον ισραηλινό στρατό μεγαλώνουν την αγανάκτηση και την κατακραυγή.

Ενας απ' αυτούς φαίνεται πως είναι και ο γνωστός Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς», ο οποίος, σε αρθρογραφία του στην εφημερίδα «δημοκρατία», πλέκει το εγκώμιο των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και κατηγορεί τη «Χαμάς» για τους θανάτους Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, παρουσιάζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα θύματα ως πληρωμένους μάρτυρες και τα γυναικόπαιδα που διαδηλώνουν ως ασπίδα των τρομοκρατών απέναντι στον αμυνόμενο (!) ισραηλινό στρατό.

Για τον αρθρογράφο και όσους αναπαράγουν τα ίδια αισχρά επιχειρήματα (με την υπόδειξη μάλιστα ότι πρέπει να είμαστε με το Ισραήλ, επειδή έχουμε κοινό αντίπαλο την Τουρκία...), καμιά σημασία δεν έχει το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι ζουν σε καθεστώς ισραηλινής κατοχής.

Ότι έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και έχουν φυλακιστεί σε δύο κομμάτια γης.

Ότι χιλιάδες απ' αυτούς είναι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές.

Ότι τους απαγορεύεται να ψαρεύουν σε απόσταση μεγαλύτερη των έξι μιλίων από τις ακτές τους και να καλλιεργούν τα πιο εύφορα χωράφια, που είναι «νεκρή ζώνη».

Ότι τα σχολεία και τα σπίτια τους καταστρέφονται κάθε τρεις και λίγο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, η υπεράσπιση της δολοφονικής πολιτικής του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων δεν δίνει μόνο άλλοθι στα επόμενα εγκλήματα, αλλά αθωώνει και το ρόλο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Πράγμα που μετ' επιτάσεως δείχνει να επιδιώκει και ο αρθρογράφος της αντικομμουνιστικής «δημοκρατίας» του Φιλιππάκη. Βλέπετε, αντικομμουνισμός και στήριξη των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων πάνε χέρι - χέρι...
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου