Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ελληνική Τηλεόραση - Πουλάει ό,τι ζητάει ο πελάτης

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τηλεοπτικοί ηδονοβλεψίες και θόρυβος


Ο εισαγγελέας παρεμβαίνει για την τηλεοπτική ξετσιπωσιά που έχει βγει στον αέρα. Βούτυρο στο ψωμί τού ριάλιτι είναι αυτό. Ο θόρυβος πάντα γεμίζει το κενό, ποτέ το μυαλό. Θα τσιμπήσει νουμεράκια από τη φασαρία το νέο τηλεοπτικό απόστημα που πάει να σώσει τη χαμένη τιμή του Αντένα μετά από τόσες αποτυχίες σε ακριβές ή σχετικά ακριβές παραγωγές. Τσάμπα διαφήμιση είναι η κάθε αγανάκτηση για την κάθε ασχήμια. Το είδαμε αυτό στο περσινό Σαρβάιβορ. Σπάσανε τα μηχανάκια των τηλεμετρήσεων και τα ταμεία στο Φάληρο. Η ελληνική τηλεόραση έχει επενδύσει διαχρονικά –και όχι μόνο σήμερα που είναι στριμωγμένη στον τοίχο της κρίσης– στην πνευματική αφυδάτωση του τηλεθεατή. Πολύ λιγότερες οι καταθέσεις της στον λογαριασμό τής ποιότητας.

Τα ελληνικά σίριαλ επιβίωναν, ή γίνονταν δημοφιλέστερα, με σκληρές σκηνές σεξ στα όρια της τσόντας. Ηθοποιοί, γυναίκες και άντρες, έτοιμοι για όλα. Σκηνοθέτες απαιτητικοί για το πιο ακραίο. Βασικό συστατικό στη συνταγή της επιτυχίας ήταν (και είναι) το γυμνό για το γυμνό. Όχι γιατί εξυπηρετούσε κάποια καλλιτεχνική ανάγκη, αλλά γιατί γαργαλούσε τα ένστικτα και τα μηχανάκια της AGB. Όσο έβγαιναν τα ρούχα (και η τσίπα) τόσο έμπαιναν νέοι τηλεθεατές.

Για το επίπεδο της τηλεόρασης επί δεκαετίες – και όχι μόνο για τα κάθε είδους ροζ «τολμηρότητα» – δεν υπάρχει νόμος για να έρθουν και καταδίκες. Θα έπρεπε, αλλά σε ελεύθερη αγορά είμαστε. Πουλάει ό,τι ζητάει ο πελάτης. 'Η ό,τι τον έχουν μάθει να ζητάει. Τώρα που επεμβαίνει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει «αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων», απλώς στους τηλεοπτικούς ηδονοβλεψίες θα προστεθούν και μερικές χιλιάδες περίεργοι που άκουσαν θόρυβο και μπήκαν.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου