Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Παζάρια τηλεοπτικών συνεργασιών

Πολλά σενάρια εξετάστηκαν τον τελευταίο χρόνο για το μέλλον της τηλεόρασης, υπό το πρίσμα των συνεργασιών. Και ο Alpha συζήτησε με τον ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ ανέβηκε στο Μαρούσι, με την πρόταση του Star ανά χείρας, και ο Θ. Κυριακού κατέβηκε Φάληρο με μια ιδέα εξαγοράς του σταθμού από fund. Και ο ΑΝΤ1 συζήτησε με το Star.
---
Όλοι εναντίον Βρυώνη στο ΕΣΡ

Μέτωπο κατά Βρυώνη σύναψαν, όπως αναμενόταν, οι τέσσερις μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, Alpha, Star, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, για να μην του δοθεί άδεια λειτουργίας. Στην περίπτωση που το ΕΣΡ αλλάξει στάση και δώσει άδεια στην Τηλεοπτική Ελλάδας ΑΕ, οι σταθμοί είναι έτοιμοι να καταθέσουν ενστάσεις. Αντιθέτως, προς το παρόν δεν διαφαίνεται πρόθεση να κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους, ούτε και να στραφούν κατά του Ιβάν Σαββίδη. Η προθεσμία κατάθεσης των ενστάσεων στο ΕΣΡ λήγει την επόμενη βδομάδα και στη συνέχεια, αν υπάρξουν, θα ξεκινήσει ο έλεγχός τους, για να αποφασίσει η Ολομέλεια ποια θα είναι η τελική λίστα των αδειούχων. Μετά οι σταθμοί θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ για να κατοχυρώσουν την άδεια.
---
Σύμπραξη… σειρών Alpha-Star


Η συνεργασία Alpha – Star περνάει μέσα από τη συγχώνευση των θυγατρικών εταιρειών παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων Plus Productions (Alpha) και Green Pixel (Star). Στις 16 Μαΐου, μάλιστα, κατατέθηκε και τροποποίηση του καταστατικού της δεύτερης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που οποιοσδήποτε μέτοχος της εταιρείας επιθυμεί να προβεί σε μεταβίβαση μετοχών σε τρίτους – μη μετόχους της εταιρείας, οι λοιποί μέτοχοι της εταιρείας έχουν δικαίωμα προτίμησης επ’ αυτών», δικαίωμα το οποίο θα ασκείται υπό όρους.
---
Πρόγραμμα και προσωπικό
από την Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ

Πρόγραμμα και προσωπικό αναζητεί η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, αισιοδοξώντας ότι θα γίνει δεκτή από το ΕΣΡ η ένστασή της και θα πάρει άδεια λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία επρόκειτο να καταθέσει την ένστασή της στο ΕΣΡ, έχοντας ζητήσει νωρίτερα στοιχεία και από τις εισηγήσεις των επιστημόνων του οργάνου για τους ανταγωνιστές της. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει και εναντίον τους ενστάσεις για σειρά ζητημάτων, όμως ο βασικός στόχος είναι να αλλάξει το ΕΣΡ την απόφασή του με το εξής σκεπτικό: Ότι στην περίπτωση της Τηλεοπτικής Ελληνικής υπήρξε έρευνα μέχρι το φυσικό πρόσωπο, κάτι που δεν συνέβη με τις υπόλοιπες αιτήσεις. Και ακόμη, ότι το φυσικό πρόσωπο-μέτοχος της εταιρείας είναι σε θέση να αποδείξει ότι διαθέτει τα απαιτούμενα από τον νόμο κεφάλαια για τη λειτουργία του σταθμού.

Αν τελικά πάρει την άδεια η εταιρεία, θα χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα «Ε», ενώ στο κανάλι αναμένεται να μετακινηθούν πρόσωπα και εκπομπές από το σημερινό Epsilon.
---
Σεμινάριο της ΕΡΑ Σπορ για την
εφαρμογή του VAR στα γήπεδα της Ρωσίας

Σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογή του VAR και ερμηνεία κανονισμού ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Ρωσίας» διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΕΡΑ Σπορ, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, από τις 11:30 έως τις 15:00, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Στούντιο C, απευθύνεται σε όλους τους αθλητικούς συντάκτες–σχολιαστές των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 της ΕΡΤ και αποτελεί συνέχεια του A΄ κύκλου εκπαίδευσης που είχε γίνει τον Αύγουστο 2017, στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των αθλητικών συντακτών της ΕΡΤ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των συντακτών για την εφαρμογή του Video Assistant Referee (VAR), του συστήματος που έχει αποδεχθεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), ως επιβοηθητικό στον διαιτητή σε επίμαχες φάσεις.

Στο σεμινάριο συμμετέχει ο επικεφαλής του VAR στην Ελλάδα Μιχάλης Κουκουλάκης (πρώην διεθνής διαιτητής), ο εκπαιδευτής διαιτησίας και επικεφαλής διαιτησίας της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και σχολιαστές της ΕΡΑ Σπορ και της Τηλεόρασης της ΕΡΤ.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου