Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΕΙΤΗΣΕΕ: Για αυτό προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά του 2%

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η μεγαλύτερη έκπληξη για τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και όσους συνομιλούσαν από το 2016 και δώθε με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Α. Πετρόπουλο αποδεχόμενοι την κατάργηση του αγγελιόσημου που επέβαλλαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών μαζί με τους διαφημιστές και σταματώντας κάθε προσπάθεια να κινητοποιηθεί ο κλάδος, ήταν πως οι “σύμμαχοι” τους, η ΕΙΤΗΣΕΕ, οι ιδιοκτήτες των καναλιών οι οποίοι ωφελήθηκαν τα μέγιστα και κέρδισαν επιπλέον, τους “πούλησαν” και προσέφυγαν μαζί με όλους τους άλλους εργοδότες στο ΣτΕ, κατά της εισφοράς 2%υπέρ υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. Η καταγγελία του σχήματος “Μέτωπο για την Ανατροπή” δίνει τις εξηγήσεις για αυτή την απόφαση των ιδιοκτήτων. Ας δούμε τι ακριβώς λένε οι της ΕΙΤΗΣΕΕ στους εργαζόμενους τους για να κατευνάσουν τα πνεύματα, μήπως και ξεσηκωθεί κάποιο κίνημα. Τους λέει πως θα τους ασφαλίσει ιδιωτικά! Όλους τους εργαζόμενους των καναλιών!

Σε ανακοίνωση που εστάλη στους εργαζόμενους του Star εξηγούνται οι λόγοι της προσφυγής, της 52ης συνολικά, όπως σημειώνεται. Τι λένε με απλά λόγια οι εργοδότες της τηλεόρασης; (Στη φωτο δίπλα όλα τους τα επιχειρήματα).

Ότι επειδή δεν μειώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις(!), είναι βέβαιο πως αν γίνει αναλογιστική μελέτη δεν θα είναι ισοσκελισμένη, όπως απαιτεί ο νόμος που επέβαλλαν μαζί με τον Πετρόπουλο και αποδέχθηκαν περιχαρείς οι πλειοψηφίας των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ Καρούτζου-Καπάκου και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΟΕΣΥ, κ.λ.π. Επίσης λένε πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας “προφανές(!)” δεν είναι ανώτερες από αυτές του ΕΟΠΥΥ.

Τα δυο δηλαδή βασικά σημεία των περιβόητων non paper του Πάνου Κυριακόπουλου στον “διάλογο” με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, τότε που η διοίκηση Καρούτζου πήγαινε χέρι-χέρει με τις διοικήσεις Μ. Αντωνιάδου σε ΕΣΗΕΑ και Μ. Γκανά σε ΕΠΗΕΑ. Όλοι τους είχαν λοιδωρήσει, συκοφαντήσει και κατηγορήσει όσους από εμάς βλέπαμε το δάσος και όχι το δέντρο, επισημαίναμε τις παγίδες και απαιτούσαμε κινητοποίηση δυναμική του κλάδου. Έβαλαν τον κλάδο με πρωτοφανή εκβιασμό να ψηφίσει τις αλλαγές στο Καταστατικό και τώρα οι ιδιοκτήτες καναλιών ελεύθερα και χωρίς κανένα πρόσκομμα, τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του ΕΔΟΕΑΠ.
---
mediatvnews
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου