Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Υπάρχει Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν στην ελληνική δημοσιογραφία;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Στο συνέδριο για τα ΜΜΕ που διοργάνωσε η Βουλή στο Μέγαρο Μουσικής, η δημοσιογράφος της Καθημερινής, Ξένια Κουναλάκη προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία.

Η καλή κι έμπειρη συνάδελφος, αφού εξέφρασε την απορία της γιατί στη χώρα μας δεν έχουμε δει ούτε μία καταγγελία που να αφορά σεξουαλική παρενόχληση (ενώ στο εξωτερικό είναι εκατοντάδες), αναφέρθηκε και στην... εγχώρια δημοσιογραφία.

Και είπε πως όλοι γνωρίζουμε, όλοι στο χώρο της δημοσιογραφίας εννοούσε, για έναν δημοσιογράφο που εύκολα θα μπορούσε να παραλληλιστεί με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, τον γνωστό παραγωγό του Χόλιγουντ που κατηγορείται για βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις κ.ά.

Ποιος είναι άραγε ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν της ελληνικής δημοσιογραφίας; Υπάρχει όντως; Αν υπάρχει, προφανώς και δεν πρόκειται για έναν απλό δημοσιογράφο αλλά θα κατέχει ή θα κατείχε διευθυντικές θέσεις κτλ. Θα έχει-είχε ισχύ, θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη δύναμή του όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ποιος να είναι λοιπόν ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν της εγχώριας δημοσιογραφίας; Υπάρχει;

---
Δημήτρης Κανελλόπουλος/efsyn.gr
*** Μπαίνει που λέτε παλιότερα ένα κορίτσι που έψαχνε δουλειά στο γραφείο ενός δημοσιογράφου και εκείνος κατεβάζει, ξαφνικά, μπροστά της, το παντελόνι του. «Εγώ θα παραμείνω άνεργη», του λέει ψύχραιμα, «αλλά κι εσύ θα μείνεις με το πουλί στο χέρι»...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου