Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Τα μυστήρια της Ενωσης Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αθηνών

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Πολλά είναι τα "μυστήρια" της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών: Ο πρόεδρός της (Ν. Χατζηνικολάου) δεν διαθέτει ημερήσιο φύλλο. Κατέχει την θέση επειδή τον όρισε ο Γιάννης Φιλιππάκης ("Δημοκρατία", "Εστία") εκπρόσωπο της "Εspresso".


***

Στην ΕΙΗΕΑ δεν μετέχουν πολλοί εκδότες που κατέχουν ημερήσια φύλλα όπως οι Μαρινάκης ("Νεα"), Αλαφούζος ("Καθημερινή") και Σαββίδης ("Εθνος"). Επίσης ούτε οι Μπενέκος-Σκαναβής ("Ελ. Τύπος"), ούτε οι Συντάκτες με την "Εφημερίδα" τους. Και μιλάμε μόνο για όσους έχουν να κάνουν με την έκδοση ημερήσιου φύλλου. Τελικά ποιούς εκπροσωπεί η ΕΙΗΕΑ; Και τι πρεσβεύει για τον βομβαρδισμένο δημοσιογραφικό και εκδοτικό κλάδο; 

***

Πρόσφατα στην Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών άλλαξαν οι νομικοί σύμβουλοι και μάλιστα τις προάλλες οι έχοντες τα κλειδιά του κτιρίου της Βουκουρεστίου απομάκρυναν τον γενικό διευθυντή Ν. Λάγιο - τον αποκαλούμενο επί πολλές δεκαετίες «ψυχή» της ΕΙΗΕΑ.

***

Η τελευταία δραστηριότητα της ΕΙΗΕΑ ήταν όταν στις αρχές Οκτωβρίου ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αρμόδιος για τα θέματα Τύπου, Λευτέρης Κρέτσος επισκέφτηκε τα γραφεία της Ενωσης. Τότε έγινε δεκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΙΗΕΑ. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης, επιβεβαιώθηκε από τον Λ. Κρέτσο η διάθεση της Κυβέρνησης για επίλυση των θεμάτων του κλάδου των εφημερίδων που χρονίζουν.
---
zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου