Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Οι ΔεξιοΣυριζαίοι του ΕΔΟΕΑΠ που "πιάστηκαν στον ύπνο"...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ΕΔΟΕΑΠ ανακάλυψε
την «απληστία» της ΕΙΤΗΣΕΕ!

Διοίκηση και πλειοψηφίες συνδικαλιστικών οργάνων στα ΜΜΕ, που διαπραγματεύονταν επί έναν χρόνο με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο και την ΕΙΤΗΣΕΕ για την αλλαγή του ΕΔΟΕΑΠ από Οργανισμό Υγείας και επικούρισης με μετόχους σε απλό Ασφαλιστικό Ταμείο και με τη συμμετοχή στη διοίκηση εργοδοτικών Ενώσεων, ανακάλυψαν πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών τους εξαπάτησαν! Όπως αποκάλυψε το «Παρόν» την περασμένη Κυριακή, η εκδίκαση της προσφυγής 50 και πλέον εργοδοτικών Ενώσεων κατά της εισφοράς 2% επί του τζίρου των εταιρειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναβλήθηκε για τις 3 Ιουνίου 2019. Η εκδίκαση θα γίνει από επταμελή, ενισχυμένη σύνθεση του Α’ Τμήματος του ΣτΕ λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης.

Λίγο πριν από την αναβολή η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έμαθε πως τελικά οι προσφυγές ανέρχονται σε 52 και η προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ είχε κατατεθεί από τον Ιούνιο του 2018! Παράλληλα οι εργοδοτικές Ενώσεις έχουν καταθέσει αιτήσεις αναστολής της είσπραξης εισφοράς του 2% μέχρι την εκδίκαση. Οι μέχρι σήμερα αιτήσεις έχουν απορριφθεί, αλλά έχουν κατατεθεί νέες, όπως αυτή της ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία κατά εκτιμήσεις θα εκδικαστεί στα μέσα Ιανουαρίου του 2019.

Όλο αυτό το διάστημα, από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Σταύρο Καπάκο, οι ιδιοκτήτες των καναλιών συνέλεγαν στοιχεία και είχαν πρόσβαση στον μηχανισμό του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του. Ανακάλυψαν, πως στην αλλαγή του Καταστατικού, που οι ίδιοι προώθησαν με κάθε μέσο, εκβιάζοντας ουσιαστικά τους ασφαλισμένους να ψηφίσουν «ναι» στις αλλαγές που συμφώνησαν με Τάσο Πετρόπουλο και ΕΙΤΗΣΕΕ, αλλιώς θα έκλεινε ο ΕΔΟΕΑΠ, οι εργοδότες και το υπουργείο Εργασίας πρόσθεσαν ως προαπαιτούμενο τη φερεγγυότητα των στοιχείων. Όρος που ισχύει, όπως λένε τώρα, μόνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν Ασφαλιστικά Ταμεία!

Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τόσο στην προηγούμενη διοίκηση όσο και στη σημερινή και οι πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές Ενώσεις δηλώνουν «εξαπατημένες» από τους «άπληστους» ιδιοκτήτες τηλεόρασης, που κατάφεραν να πάρουν ό,τι ήθελαν από την κυβέρνηση, όπως τη μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης από 20% στο 5%.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου