Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Εφυγε" ο εκδότης
της ιστορικής εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Απεβίωσε απόψε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην εκδότης της εφημερίδας "Πελοπόννησος", Σπύρος Δούκας, μια μεγάλη μορφή του περιφερειακού και πανελλαδικού Τύπου.

Στο «Εθνος της Κυριακής» ο Ξανθάκης...

Ο Χρήστος Ξανθάκης έγραψε συγκεκριμένα στο facebook:

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αποχωρώ από τη "Νέα Σελίδα" και πηγαίνω στο "Έθνος". Εκεί θα με διαβάζετε πλέον τις Κυριακές. Επί τη ευκαιρία, ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον εκδότη της "Νέας Σελίδας" Ηλία Λιβάνη και τον διευθυντή του φύλλου Γιάννη Κορωναίο για την απεριόριστη ελευθερία που μου παραχώρησαν, τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας Χρήστο Μαχαίρα που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στα έντυπα και τον γάτο art director Δημήτρη Φωτόπουλο για όλα τα υπόλοιπα. Θα τα ξαναπούμε και δεν θα χαθούμε!"

Στην αναμονή
για την άδεια
η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ

Εντός του Ιανουαρίου, εκτιμάει το ΕΣΡ πως θα δημοσιευθεί η προκήρυξη των δύο αδειών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, ύστερα από την αίτηση που κατέθεσε η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν προθεσμία 45 ημέρες για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Αν υπάρξουν ως και δύο προτάσεις, τότε, μετά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί στους συμμετέχοντες και εφόσον δεν διαπιστωθούν κωλύματα, θα χορηγηθούν δύο άδειες στην τιμή των 35 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Διαγράφονται τα χρέη
των δημοσιογράφων στον OAEE

Ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των δημοσιογράφων, που αφορά τη διαγραφή των υψηλότατων προστίμων από το πρώην ΤΕΒΕ (OAEE) για τα δελτία παροχής υπηρεσιών, λύθηκε με την έκδοση της υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Εργασίας. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα γίνουν οι αιτήσεις για τη διαγραφή των προστίμων. Η ρύθμιση αφορά ασφαλισμένους προ του 1992, που ήταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ και παράλληλα είχαν δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Το πρώην ΤΕΒΕ έκρινε πως έπρεπε να πληρώνουν διπλή ασφαλιστική εισφορά και επέβαλλε πρόστιμα όλα αυτά τα χρόνια, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθαναν και τις 100.000 ευρώ! Το κριτήριο για τη διαγραφή των χρεών στον ΟΑΕΕ θα είναι η πλήρης ασφάλιση στο πρώην ΕΤΑΠ ΜΜΕ για τη χρονική περίοδο για την οποία επιβλήθηκαν τα πρόστιμα.

Ενημέρωση
στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
για την εξαγορά του Alpha

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενημέρωση η Motor Oil για την απόκτηση του 51% των μετοχών του Alpha. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη συνέχεια ενημέρωσε το ΕΣΡ, το οποίο έχει την ευθύνη για την έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών, αν έχει γνώμη για την πράξη. Το ΕΣΡ από την πλευρά του αναμένει την γνωστοποίηση της μεταβίβασης των μετοχών.

Οι μεγαλύτερες
διεθνείς παραγωγές στην ΕΡΤ

Εκατοντάδες ώρες ξένου προγράμματος από μεγάλα ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα,όπως το BBC, την FRANCE TV, την RAI, την FOX – NATIONAL GEOGRAPHIC, την ΗΒΟ κ.ά. εντάσσονται στο επόμενο διάστημα στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ2.

Συγκεκριμένα, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση σύγχρονες βραβευμένες σειρές μυθοπλασίας, όπως οι “The Durrells”, “Wayward Pines”, “Sοrelles”, “Ballers”, “Fargo”, τον τρίτο κύκλο της βραβευμένης σειράς “Τrue Detectives”, τον δεύτερο κύκλο της επιτυχημένης σειράς “Big Little Lies”, αλλά και εξαιρετικές σειρές ντοκιμαντέρ, όπως τα “Genius Einstein” και “Genius Picasso” με τον Αντόνιο Μπαντέρας , “The Story Of God” με τον Μόργκαν Φρίμαν κ.ά.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου