Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Απεργία(;) μέσα στον Γενάρη στα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Αν έχεις δουλειά
έχεις και ασφαλιστήριο,
όχι όμως ασφάλιση»


Για μία ακόμη φορά εξαγγέλλεται η «μάχη των μαχών» για τη σωτηρία του Ταμείου των ΜΜΕ από τη διοίκηση και τις συνδικαλιστικές ενώσεις.

Μάχη που θα δοθεί στο ΣτΕ τον Ιούνιο, με την πρόσληψη ενός ακόμη δικηγορικού γραφείου, το οποίο θα προστεθεί στη νομική εκπροσώπηση του ΕΔΟΕΑΠ και των συνδικαλιστικών ενώσεων των ΜΜΕ. Η πρόσληψη δικηγόρου κρίθηκε αναγκαία, μετά τις σοβαρές επιφυλάξεις του νομικού του Ταμείου Δημήτρη Μέλισσα, ο οποίος αναφέρθηκε για τα κενά του νόμου σε ό,τι αφορά το 2% της εισφοράς για την υγεία. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ωστόσο επιμένει πως δεν ζητά αλλαγή του νόμου και δηλώνει πως απαιτείται ενότητα για τη νέα αυτή μάχη. Συζητήθηκε μάλιστα η κήρυξη απεργίας μέσα στον Ιανουάριο στα ΜΜΕ για το Ασφαλιστικό.

Οι ιδιοκτήτες των καναλιών πάντως έχουν κάνει και σε αυτό το επίπεδο την κίνησή τους. Όπως αποκαλύφθηκε από επιστολή της διοίκησης του Star προς τους εργαζόμενους, μελετάται σε επίπεδο ΕΙΤΗΣΕΕ η εκπόνηση ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος για τους εργαζόμενους των καναλιών. Οι εργοδότες, δηλαδή, προωθούν το αμερικάνικο σύστημα ασφάλισης, «αν έχεις δουλειά έχεις και ασφαλιστήριο, όχι όμως ασφάλιση».

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου