Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ποιος ο ρόλος του Τζήμερου...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

... για να προσκληθεί στον Real fm;



Δηλαδή ποιος είναι ο ρόλος του Θάνου Τζήμερου για να φιλοξενείται στον Real fm; Το ερώτημα δεν είναι ούτε αυθαίρετο ούτε ουρανοκατέβατο. Στηρίζεται σε αυτό που είπε από μικροφώνου ο Νίκος Χατζηνικολάου πριν από λίγες ημέρες απαντώντας σε ακροατή που του ζήτησε να μην καλεί για συνεντεύξεις και σχολιασμό (φανταζόμαστε όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και ο σταθμός του γενικά) εκείνους που έχουν διχαστικό λόγο. Τότε ήταν που ο Χατζηνικολάου μίλησε για «ρόλους», ρίχνοντας στους ψηφοφόρους το βάρος της ευθύνης γι αυτούς που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο δημόσιο βήμα των Μέσων. Ανέφερε: «Για να μην τους βγάζω να σχολιάζουν την επικαιρότητα θα πρέπει να μην έχουν ρόλους. Όσο εσείς τους δίνετε ρόλους εγώ αυτούς θα βγάζω να σχολιάζουν την επικαιρότητα, γιατί αυτούς ορίζουν τα κόμματα –αυτούς που εσείς τους δίνετε πολιτική δύναμη».

Φανταζόμαστε ότι αυτό περί ρόλων ισχύει όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και ως κεντρική, γενική και βασική, γραμμή για όλες τις εκπομπές του Real. Ποιος είναι, λοιπόν, ο ρόλος του Τζήμερου που κλήθηκε να μιλήσει στην πρωινή, υψηλής ακροαματικότητας, ζώνη των Καμπουράκη-Λυριτζή; Είναι ο ρόλος του περιφερειακού συμβούλου Αττικής; Και πόσοι με αυτόν τον ρόλο(δεν) έχουν βγει στο ραδιόφωνο του Αμαρουσίου ή σε οπουδήποτε άλλο Μέσο;

Θα πείτε ότι μπορεί ο Θάνος Τζήμερος να προσκλήθηκε για να πει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, βαρυσήμαντο, συναινετικό και ενωτικό. Όμως απλώς ήθελε να προμοτάρει την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Θεραπεύεται η πολιτική γάγγραινα και πώς;» Και το έκανε με επίθεση στη Βασιλική Θάνου, για την οποία είπε ότι αν είχαμε σοβαρούς θεσμούς θα έπρεπε το 2012 «να είχε απολυθεί και ενδεχομένως να ήταν φυλακή»! (Όπως βλέπετε, καθόλου διχαστικός ο εξωκοινοβουλευτικός αστέρας).

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημιουργία Ξανά, η οποία στις κοινοβουλευτικές εκλογές είχε μηδέν ρόλο, παρά την επί χρόνια ανεξήγητα μεγάλη προβολή της –την προβολή του γεννήτορά της για την ακρίβεια– από εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Τέλος πάντων, τώρα που στο Πνευματικό Κέντρο ο άνθρωπος που είχε προτρέψει τηn Μέρκελ να αφήσει την Ελλάδα «να καεί στη κόλαση» έδωσε τις λύσεις για να σταματήσει η πολιτική γάγγραινα, αναζητάμε και τον ρόλο που του επιτρέπει να έχει βήμα ΚΑΙ στον δημοφιλέστερο ραδιοσταθμό.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου