Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Kάποιοι απορούν ακόμα...

Το ανατριχιαστικό "Αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο" δείχνει τη σορό της δολοφονημένης κοπέλας στη Ρόδο την οποία έχουν δέσει από τα πόδια οι λιμενικοί για να σύρουν από τη θάλασσα. Δεν έχει να προσθέσει τίποτα στην πληροφόρηση αλλά πολλά στην τηλεθέαση. Προβλήθηκε με υπερηφάνεια χθες σε μια μεσημεριανή εκπομπή του Star με την παρουσία σε ρόλο σχολιαστή του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Πάνου Σόμπολου. Και κάποιοι απορούν ακόμα γιατί οι πολίτες μας κοιτάνε με μισό μάτι και αυτό αγριεμένο... - από το fb του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη
---
Επιθεώρηση Σαββίδη
στις εγκαταστάσεις της Παιανίας

Τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΟPEN και της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ στην Παιανία επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες. Σκοπός του να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες συναντήσεις με στελέχη, παρουσιαστές και εργαζόμενους του καναλιού και της εφημερίδας. Το αφεντικό της Dimera ενημερώθηκε για το σύνολο της λειτουργίας του καναλιού και για το νέο κοινό newsroom του OPEN και του ΕΘΝΟΥΣ (εφημερίδα και σάιτ), για τον νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό που είναι σε τελική φάση εγκατάστασης, με σκοπό να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς για κάθε πτυχή του προγράμματος (ειδήσεις, ψυχαγωγία και αθλητικό περιεχόμενο).
---
Ο Καρατζαφέρης γίνεται… ΣΚΑΪ 24

Οι κακές γλώσσες λένε ότι οΓιώργος Καρατζαφέρης βρήκε ευκαιρία για ηρωική έξοδο μετά το πρόστιμο των 150.000 ευρώ που επέβαλε το ΕΣΡ στο κανάλι του, το Art TV, για την αθλιότητα κατά του Ζακ Κωστόπουλου. Και λέμε ηρωική έξοδο γιατί οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εδώ και καιρό έχει συμφωνήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο για την πώληση του σταθμού προκειμένου να εκπέμψει ο Σκάι 24, το νέο αμιγώς ενημερωτικό κανάλι του Φαλήρου. Μας είπαν, όμως, ότι ο Γ. Καρατζαφέρης βρήκε ευκαιρία να κάνει σόου ανακοινώνοντας ότι λόγω του δυσβάσταχτου προστίμου αναγκάζεται να κλείσει το κανάλι την 1η Ιανουαρίου 2019. Παλιά καραβάνα, παλιά κόλπα.
---
Το… μυστήριο
των επιστροφών ασφαλίστρων
από το «Άργος»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πρακτορείο «Άργος» δεν είχε ενημερωθεί τυπικά και θεσμικά για την υποχρέωσή του να επιστρέψει τις κρατήσεις επί των πωληθέντων φύλλων (σχεδόν 4,75% επί της τιμής του φύλλου, που έχουν καταργηθεί από τον Νοέμβριο του 2017), αλλά είναι βέβαιο πως του γνωστοποιήθηκε από τους ίδιους τους εκδότες πως δεν θα πρέπει να παρακρατά πλέον αυτό το ποσοστό από την πώληση των εφημερίδων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, η οποία εστάλη μέσα στο καλοκαίρι σε εκδότες και πρακτορείο διανομής, το «Άργος» οφείλει να επιστρέψει το παρακρατηθέν ποσοστό. Το συνολικό ποσό δεν είναι γνωστό, αν και εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσό της τάξης των 50 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το Πρακτορείο διανομής συνεχίζει να παρακρατά το ποσοστό της ασφάλισης και αυτό ήταν ένα επιπλέον ζήτημα που εξόργισε τους εκδότες.
---
Έρχονται απολύσεις
και περικοπές σε μιντιακό όμιλο

Με απολύσεις και πιθανή μείωση μισθών αναμένεται να ξεκινήσει η νέα χρονιά σε μιντιακό όμιλο… Για την ακρίβεια το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους προγραμματίζονται κάποιες «διορθώσεις» όπως τις αποκαλούν χαρακτηριστικά στη διοίκηση του ομίλου, με στόχο το διψήφιο νούμερο! Παρά το γεγονός ότι η νέα χρονιά είναι εκλογική και οι ανάγκες στο συγκεκριμένο «μαγαζί» θα είναι αυξημένες η ιδιοκτησία έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω… Μοιραία λοιπόν το ερώτημα είναι πού σταματάει η «διόρθωση» και πού ξεκινάει η «κατεδάφιση»;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου