Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Μια έκπληξη από την ελληνική Wikipedia

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η Wikipedia κάποιες φορές είναι χρήσιμη. Κάποιες άλλες παραπληροφορεί. Και κάποιες ακόμα είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε». Μπαίνει όποιος θέλει, γράφει τα δικά του ή, ακόμα, και να κάνει πλάκα.

Όπως έγινε στο λήμμα «Μίλαν» της ελληνικής Wikipedia, όπου διαβάζεις πολλά στοιχεία για την ιταλική ομάδα, την ιστορία της, τα χρώματα της φανέλας της, την έδρα της κ.λπ., αλλά στην καταληκτική πρόταση και στις τελευταίες 19 λέξεις υπάρχει η έκπληξη που εντόπισε ο συνάδελφος και φίλος Χρήστος Μεγγλίδης. Διαβάστε την τελευταία παράγραφο του λήμματος:

«Το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ, την έτερη μεγάλη ομάδα του Μιλάνου, θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις, όχι μόνο στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και παγκοσμίως. Επίσης, οι Ροσονέρι ανήκουν στους ιδρυτές του G-14, ενός πανευρωπαϊκού ομίλου που περιελάμβανε τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου, καθώς και του διάδοχου σχήματος, της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA). Η Μίλαν στις 13/12 έφαγε μια από τις μεγαλύτερες πούτσες τις ιστορίας της και φήμες λένε ότι ήταν Πειραιώτικη».

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου