Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο εφοπλιστής που ήθελε να γίνει (και) αφεντικό του Τύπου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή
στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη



Ο Βίκτωρας Ρέστης, ο “Εφοπλιστής εισηγμένος στη Wall Street, τραπεζίτης με επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια και το real estate και με πρωτοφανή ρευστότητα» που «ήρθε για να μείνει στο χώρο των ΜΜΕ» όπως έγραφαν το 2008 κάποια ΜΜΕ της εποχής, χαρακτηρίζοντας τον Βίκτωρα Ρέστη «νέα δύναμη στα ΜΜΕ», καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή για την υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης. Κι αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η μόνη εμπλοκή του με την δικαιοσύνη.

Το 2007, ο Βίκτωρας Ρέστης, είχε αρχίσει την προσπάθειά του να μπεί στο χώρο του τύπου εξαγοράζοντας το 33% των μετοχών της ΙΜΑΚΟ ενώ την επόμενη χρονιά είχε εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΔΟΛ, είχε ανακοινώσει την δημιουργία του MTV GREECE, είχε αγοράσει το SMART TV και … βρισκόταν μια ανάσα από την απόκτηση του CHANNEL 9… Τα επόμενα χρόνια συνέχισε το γιουρούσι (όπως χαρακτηριζόταν από μερικούς η προσπάθειά του να εισχωρήσει και στον χώρο των ΜΜΕ) και σε άλλα Μέσα (όπως η «ΑΞΙΑ», το MEGA, και αργότερα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με άλλον front man, το Nickelodeon, το Tele Time Πάτρας, ο ραδιοφωνικός σταθμό Music και ένα σωρό μικρότερα κανάλια και ραδιόφωνα) καθώς το αγαπημένο του σύνθημα ήταν «ο ουρανός δεν είναι το όριο».

Εκτός από αυτό το σύνθημα είχε και άλλο ένα: «Θα με φορολογήσεις; Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα». Αυτή την προκλητική δήλωση είχε κάνει το καλοκαίρι του 2012 στο «Bloomberg» όταν ο ΣΔΟΕ εντόπισε κύκλωμα φοροδιαφυγής με αγοραπωλησίες ακινήτων σε εικονικές τιμές μέσω αλλοδαπών και offshore εταιρειών που είχε στήσει μαζί με κάποιους άλλους. 

Προφανώς ένιωθε ανίκητος καθώς πέρα από την εφοπλιστική ισχύ του (200 πλοία) και την τεράστια συμμετοχή του στα ΜΜΕ κατείχε ‘σημαντικά ποσοστά σε ένα σωρό εταιρείες όπως η κυπριακή «Sea Star», η «ΑΝΕΚ», η «Hellenic Seaways», η First Business Bank (FBB), η «Multirama», η «Imperio» και πολλές άλλες ενώ αγόρασε και το κρουαζιερόπλοιο «Delphin Voyager».

Τελικά, ο ουρανός του Βίκτωρα Ρέστη είχε όριο!
---
Νανά Νταουντάκη / fb
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου