Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

ESPRESSO - τίτλος σε περιπέτειες...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μια περίεργη εξέλιξη για την «Δημοκρατικός Τύπος» και γενικά μια από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία ημερήσιες εφημερίδες.

Όπως αναφέρει έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, χθες (5/12) η αρμόδια υπάλληλος της Γ.Γ. Εμπορίου κατοχύρωσε τον τίτλο της Espresso με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες σε κάποιο φυσικό πρόσωπο -Χαρίλαος Γρηγορίου- που έχει ως έδρα του ένα δικηγορικό γραφείο εντός των Αθηνών. Η αίτηση είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ του «Secret» των Παραπολιτικών της προηγούμενης εβδομάδας, ο Γιάννης Φιλιππάκης έκανε χρήση του τίτλου της Espresso μέσω μιας Κυπριακής off shore του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη, καταβάλλοντας το ποσό των 540.000 ευρώ. Η εταιρεία αυτή όμως τέθηκε σε λύση το 2016, με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα να χάσει τα δικαιώματα του τίτλου.

H απάντηση για τον τίτλο της Espresso

Η «Α.Ε. Δημοκρατικός Τύπος» εξέδωσε ανακοίνωση για την κατοχύρωση του σήματος της Espresso από κάποιον ιδιώτη.
Με μια πρωτοφανή απόφαση, η υπάλληλος της Επιτροπής Σημάτων κα. Ευαγγελία Τρακάδα, παραβαίνοντας οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία και προφανώς μη ελέγχοντας τον σχετικό πίνακα κατοχύρωσης και συνεπώς προστασίας όμοιων προγενέστερων σημάτων, ενέκρινε την κατοχύρωση σήματος με τον διακριτικό τίτλο ESPRESSO, σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, άσχετο με τον χώρο των εκδόσεων και αγνώστων κινήτρων.
Η Α.Ε. Δημοκρατικός Τύπος, νόμιμος κάτοχος, νομεύς του τίτλου ESPRESSO και εκδότης της εφημερίδος με το αντίστοιχο σήμα, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, έναντι οποιουδήποτε φυσικού η νομικού προσώπου επιβουλεύεται το απολύτως νόμιμο δικαίωμά της επι του σχετικού τίτλου.
Επίσης ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη για την τιμωρία της υπάλληλου όπως και κάθε άλλου υπευθύνου με μήνυση για παράβαση καθήκοντος, καθώς και για την διερεύνηση των σχετικών δημοσιευμάτων, που προανήγγειλαν αυτήν την παράνομη από κάθε πλευρά απόφαση.
---
e-tetradio
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου