Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Ο Καψώχας, ο Μητσοτάκης, η λογική και η... ΕΣΗΕΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πού κολλάει
η «δημόσια σκύλευση» Μητσοτάκη;


του Χρήστου Ξανθάκη

* ΟΠΟΤΕ βγαίνει ο συνάδελφος Σωτήρης Καψώχας στη «Δεύτερη Ματιά» και δηλώνει για τον κοινοβουλευτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο». Το είπε και διώχθηκε αυτεπαγγέλτως από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Το οποίο Πειθαρχικό συνήλθε τις προάλλες και με ψήφους τρεις έναντι δύο αποφάσισε να τον διαγράψει οριστικά από την Ένωση. Η ποινή είναι εφέσιμη, στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.

* ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ εδώ σταματάει η λογική και αρχίζει το τσίου τσίου. Διότι κομβικό ρόλο στην απόφαση της πλειοψηφίας παίξανε δύο πράγματα: Πρώτον ότι ο Καψώχας εκφράσθηκε με «παθιασμένο τρόπο» και δεύτερον ότι «σκύλευσε δημοσίως» τον Μητσοτάκη!
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ: Αν ο Καψώχας είχε εκφρασθεί σε χαμηλούς τόνους θα τη γλίτωνε; Το ότι έβγαλε φωνή, ξύπνησε αντανακλαστικά αυταρχικής αφέντρας;

* ΑΛΛΑ ΠΕΣ ότι αυτό χωνεύεται. Η «δημόσια σκύλευση», πού κολλάει; Όπως σημείωσε και ένας από τους μειοψηφούντες του Πειθαρχικού: «Το παράπτωμα αυτό περιγράφεται ως αδίκημα στον Ποινικό Κώδικα με την έννοια ότι σκύλευση θεωρείται η αφαίρεση πραγμάτων από νεκρό και ευρύτερα έχει την έννοια της αρπαγής πραγμάτων από ιερούς χώρους».
Τι να σας πω παιδιά, αντιπροχθές που τον είδα στην TV, ολοζώντανος μου φάνηκε ο Κυριάκος. Και εντελώς ανθρώπινος επίσης, δίχως φιλοδοξίες Παρθενώνος ή Ιεράς Μητροπόλεως!

* ΟΤΑΝ ΤΟ 2015 ο Κώστας Αρβανίτης είχε αποκαλέσει «μαλάκα» τον Αντώνη Σαμαρά, τιμωρήθηκε με επίπληξη. Λογική και ισορροπημένη απόφαση και καμία σχέση με το τομαχώκ της οριστικής διαγραφής…

---
- από τη στήλη Mini Media στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής
---
*

1 σχόλιο:

  1. Ακριβός στα πίτουρα , φθηνός στ αλεύρι, λέει ο λαός μας. Ταιριάζει γάντι στις επιλογές του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Ο Σ. Καψώχας σχολίασε ότι σχολίασε στο "γυαλί" (έχει σημασία) και τιμωρήθηκε με την ποινή της διαγραφής. Το 2015, το Δευτερόβαθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ είχε αποφανθεί ότι η μέτοχος της εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ αλλά και μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αλίντα Καλοφωλιά δεν είχε φερθεί αντισυναδελφικά (!) στους συναδέλφους της (!) δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΗΣ , οι οποίοι απεργούσαν, γιατί κουβαλούσαν στις πλάτες τους απλήρωτα δεδουλευμένα δύο χρόνων. Η ετυμηγορία για την Αλίντα Καλοφωλιά δεν άγγιξε τον κόσμο της ΤV. Τα γραπτά φυσικά μένουν στα κιτάπια του Πειθαρχικού, έτσι για την ιστορία του πράγματος. Τα σχόλια για τους νοήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή