Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τζούλια Ρόμπερτς: Άλλο ρόλος κι άλλο...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εφημερίδα τα έκανε σαλάτα κι έγινε viral


Γκάφα μεγατόνων για την εφημερίδα Post-Journal η οποία έκανε ένα από τα μεγαλύτερα τυπογραφικά λάθη στην ιστορία και αφορά την 51χρονη οσκαρική ηθοποιό.

Τα λάθη στη δημοσιογραφία συμβαίνουν όπως και σε όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Η διαφορά είναι πως στη δημοσιογραφία, τα λάθη φαίνονται περισσότερο. Ειδικά όταν μιλάμε για έντυπα τα οποία τυπώθηκαν και "έφυγαν" στο ευρύ κοινό και όχι για online άρθρο που μπορεί να διορθωθεί.

Αυτή τη φορά ο "Δαίμονας του Τυπογραφείου" χτύπησε κατάφωρα την εφημερίδα Post-Journal η οποία αναπαρήγαγε ρεπορτάζ του AP.

"Julia Roberts Finds Life And Her Holes Get Better With Age" έγραψε εν προκειμένω η The Post-Journal του Jamestown, το Σάββατο.

Το ρεπορτάζ είχε ως πρόθεση να αναφερθεί στη νέα ταινία της 51χρονης, το "Ben is Back" και τη νέα σειρά της Amazon "Homecoming" στην οποία θα πρωταγωνιστεί. "Η Ρόμπερτς που έχει τιμηθεί με Όσκαρ βρίσκει τη φόρμα της μέσα από νέους ρόλους", ήθελε να γράψει η εφημερίδα.

Φυσικά, ο τίτλος του Associated Press ήταν "Julia Roberts finds life (and her roles) get better with age", αλλά το τυπογραφικό λάθος ήταν αρκετό για να δούμε μια από τις μεγαλύτερες mediaκές γκάφες των τελευταίων ετών.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα κυκλοφόρησε πάντως την επόμενη μέρα με επανόρθωση για την αστοχία της.

* holes = τρύπες
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου