Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Αιχμές από και προς τα ΜΜΕ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

@ Κρύβει η TV την Χρυσή Αυγή; Τι γίνεται με τους διευθυντές των ειδήσεων που βλέπουν άλλα, από αυτά που παρακολουθούμε, όλοι οι υπόλοιποι;

@ Ο Ιανουάριος τελειώνει σε 10 ημέρες. Σε δύο επιχειρήσεις ΜΜΕ θα προκύψουν νέα δεδομένα καθώς υπάρχουν, εν εξελίξει, συζητήσεις για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

@ Αισιοδοξία στον ΑΝΤ1, σε αναμονή στο ΣΚΑΪ για την επιστροφή στην κορυφή σε ενημέρωση και ψυχαγωγία.

@ Η τακτική της αντιμετώπισης του ΣΥΡΙΖΑ, ως “σάκου του μποξ”, δεν είχε αποτέλεσμα.

@ Και με τη μία πλευρά και με την άλλη, το Open. Πολλές ισορροπίες.

@ Το ΕΣΡ για να ολοκληρώσει την προσπάθεια αδειοδότησης σε όλη τη χώρα, σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, χρειάζεται προσωπικό. Μπορούν να γίνουν και προσλήψεις και μετατάξεις από την ΕΡΤ.

@ Διότι, η Αρχή επιχειρεί να λύσει ένα θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα επί 30 έτη.

@ Θυμίζουμε τη σπουδαία προσφορά του κορυφαίου συνταγματολόγου, Ε. Βενιζέλου, με ένα νόμο, όπως ο 2328/1995 και με μια έννοια όπως ο “βασικός μέτοχος”. Και έτσι περνούσαν τα χρόνια.

@ Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος οφείλει να γνωρίζει πως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ηχολήπτες και δεν μπορεί να θεωρείται αξιοπρεπής συμπεριφορά, η ανάθεση του έργου σε εργολάβους

@ Και τώρα που φαίνεται να ξεκαθαρίζει το πολιτικό σκηνικό με την κυβέρνηση να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και με την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ας δούμε λίγο τα δεδομένα

@ Τα ανοικτά μέτωπα της κυβέρνησης στα media είναι δύο: Εκείνο με τον Γιάννη Αλαφούζο και εκείνο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

@ Οι σχέσεις με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ΜΜΕ έχουν βρει το δρόμο τους, και στην περίπτωση του Open και του Ιβάν Σαββίδη, έχουν αναθερμανθεί.

@ Η ΝΔ όμως έχει την δυνατότητα να επηρεάζει την ατζέντα των ΜΜΕ, κυρίως εξαιτίας της δυναμικής του ΣΚΑΪ, ενώ αντιμετωπίζεται με φιλική διάθεση από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών.

@ Κάντε μια σύγκριση με το πως αντιμετώπισαν προεκλογικά το 2014 και το 2015 οι τηλεοπτικοί σταθμοί και το συμπέρασμα είναι πρόδηλο.

@ Φυσικά θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, όπως λένε. Όπως συνέβη και στις σχέσεις ΕΕ-Ελλάδας από τα σχέδια ρήξης, προέκυψαν συμβιβασμοί και χαμόγελα.

@ Η βασική εκκρεμότητα στην τηλεόραση, από το 1989 λύθηκε μετά από 30 χρόνια. Όμως το ζήτημα της βιωσιμότητας των ΜΜΕ, παραμένει.


@ Ο Φεβρουάριος θα βγάλει εκπλήξεις στο επιχειρηματικό πεδίο. Θα έχουμε απόσυρση ενδιαφέροντος κι άλλα πιο σημαντικά.

@ "Νέκρα" στο Mega. Ουδέν προς το παρόν.

@ Η Cosmote επανήλθε στη συμφωνία ΕΡΤ-F1 και διαφημιστικής εταιρείας.

@ Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ από την ΕΡΤ. Ορισμένοι στην Αγία Παρασκευή διοχετεύουν το αντίθετο.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου