Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ωμή παρέμβαση των ΗΠΑ στα ελληνικά ΜΜΕ

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Όχι στα σχέδια
και στις παρεμβάσεις
των αμερικάνων ιμπεριαλιστών
και της κυβέρνησης


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απροκάλυπτη επιχείρηση παρέμβασης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο έργο των δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται με απερίγραπτο κυνισμό στην «Ολοκληρωμένη Εκθεση» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα, ένας απο τους στόχους των Αμερικάνων είναι «Να κατανοήσουν οι Ελληνες πολίτες τις προτεραιότητες των ΗΠΑ στην περιοχή και να στηρίξουν την συνεργασία για την ασφάλεια, τους οικονομικούς δεσμούς και την πολιτική εμπλοκή των ΗΠΑ»

Αυτό καλούν και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα να το αναλάβουν. Καλούν δηλαδή τους Ελληνες δημοσιογράφους να «βάλουν πλάτη» ώστε οι εργαζόμενοι και ο λαός όχι μόνο να αποδεχθούν αλλά και να στηρίξουν στην πράξη την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, τα σχέδια, δηλαδή, που ξαναχαράζουν τα σύνορα με το αίμα των λαών, τα σχέδια που μετατρέπουν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τη χώρα σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟΙκό στρατόπεδο-ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων και πολέμων ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Γράφουν: «Οι ελληνικές ΜΚΟ και τα ΜΜΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κρατική παραπληροφόρηση.

Αιτιολόγηση: Κάποια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι διαχρονικά δύσπιστα προς τη συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των πολιτικών υποθέσεων. Η παραπληροφόρηση που υποκινείται από το κράτος τρέφει τον αντιαμερικανισμό».


Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, σακατεμένοι, ξεριζωμένοι, είναι η ματωμένη απόδειξη του τι σημαίνουν για τους εργαζόμενους και τους λαούς τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη μοιρασιά της λείας των φυσικών πόρων, και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Είναι η ματωμένη απόδειξη του τι σημαίνει η συμμετοχή της κάθε χώρας στους ιμπεριαλιστικούς διακρατικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ειδικά στα Βαλκάνια, η εν εξελίξει ευρωατλαντικη ολοκλήρωση σημαίνει αλλαγή συνόρων, έτσι έγινε μέχρι τώρα και θα ξαναγίνει και ο μόνος τρόπος για να περάσουν τα σχέδια αυτά είναι «φωτιά και σίδερο» για τους λαούς.

Αν τα σκεφθούμε όλα αυτά γίνεται φανερό ότι το να τους σταματήσουμε είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους δημοσιογράφους, να αντιταχθούν στην επιχείρηση μιας τέτοιας ωμής παρέμβασης στο έργο τους.

Πέρα και ανεξάρτητα από τις επιμέρους απόψεις που μπορεί να έχει ο καθένας, να μην βάλουν πλάτη, στο θόλωμα της λαϊκής συνείδησης, να μην συμβάλλουν στο να υποταχθεί και να αποδεχθεί ο λαός τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή, με τα οποία ταυτίζεται και προωθεί η κυβέρνηση σε σύμπλευση με τα άλλα αστικά κόμματα στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της άρχουσας τάξης στην ευρύτερη περιοχή σε όφελος των κερδών της, να μην δεχθούν να συρθεί ο λαός μας στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με κίνδυνο να γίνει κρέας στα κανόνια τους.

Σε αυτή την απαίτηση των ΗΠΑ να αντιταχθούν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας, σε όλα τα ΜΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τις Ενώσεις του κλάδου, ανεξαρτήτως ειδικότητας, να εκφράσουν ανοιχτά την αποφασιστική αντίθεσή τους στα σχέδια του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών και στις οποιεσδήποτε πιέσεις ασκηθούν στους εργαζόμενους προκειμένου να στηρίξουν τους δολοφόνους των λαών.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου