Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Πρετεντέρης και Κανέλλης των "Νέων" λογογράφοι του Κυριάκου

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Φανατικός αναγνώστης
των «ΝΕΩΝ» ο Κυριάκος


Σε παράδοση τείνει να εξελιχθεί η συνήθεια του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και των λογογράφων του να αντιγράφουν τους αρθρογράφους των «ΝΕΩΝ» σε κάθε κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή. Ακριβώς μια εβδομάδα πριν, την περασμένη Πέμπτη σημειώναμε ότι αυτή η συνήθεια δεν θα τους βγει σε καλό (εδώ)! Και το φαινόμενο επαναλαμβάνεται μια εβδομάδα μετά! Αφού εχθές πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από το βήμα της Βουλής με τα λόγια των αρθρογράφων του συγκροτήματος Γιάννη Πρετεντέρη και Ηλία Κανέλλη!

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε στην ομιλία του φράσεις από το προχθεσινό άρθρο του Πρετεντέρη αναφέροντας αρχικά το παράδειγμα που χρησιμοποιεί και ο δημοσιογράφος ότι «Οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής ονομάζονται Νοτιοαφρικανοί και όχι Αφρικανοί»! Ενώ σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στο σώμα ρωτάει «Ξέρετε πώς ορίζει την ελληνική Μακεδονία το κείμενο που υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς»; Και απαντά με τα λόγια του Πρετεντέρη – επίσης, από το προχθεσινό του άρθρο: «Ως βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους»!

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε κοπιάρει τον Ηλία Κανέλλη που έγραφε στη στήλη του για το άρθρο των καθηγητών του ΑΠΘ Γκλαβίνη και Στεφανίδη: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου τα μόνα Μακεδονικά Ροδάκινα που θα υπάρχουν θα είναι αυτά που θα παράγονται στη Βόρειο Μακεδονία. Αν ο όρος Μακεδονικά Ροδάκινα χρησιμοποιείται από τους βεροιώτες παραγωγούς στις διεθνείς συναλλαγές τους και η χρήση του προκαλεί σύγχυση ως προς την προέλευση των προϊόντων τους, θα υποχρεωθούν να τον αλλάξουν».
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου