Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Οι "τροχονόμοι" της διαπλοκής και οι εργοδότες...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
e-mail αναγνώστη
... συναντήθηκαν, ενώ ακόμη ρέει ζεστό
το "αίμα" των απολυμένων του ΣΚΑΪ

Προβολή veto για μη συμμετοχή της ΕΤΗΠΤΑ


“Με στόχο την ...προστασία των έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης, που αποτελούν τον πυλώνα της πολυφωνίας, του πολιτισμού και της ποιότητας του δημοσίου διαλόγου” (κ. Καπάκος) και της ισονομίας και της ισοπολιτείας και κυρίως του κράτους δικαίου, να συμπληρώσω ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση -πού;- των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των εργαζομένων με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

Ολων των Ενώσεων; Οχι, βέβαια. Δεν επετράπη η είσοδος στην ΕΤΗΠΤΑ. Ακρως δημοκρατικό και κυρίως συναδελφικό. Αυτοί όλοι, που πιστεύουν ότι αποτελούν τον πυλώνα όλων των παραπάνω αξιών, αποφάσισαν να αποκλείσουν από τη συνάντηση τους εκπροσώπους αυτών που εργάζονται περισσότερο και πιο σκληρά απ’ όλους για την έκδοση των εντύπων.

Γιατί; Εχοντας παραιτηθεί η προηγούμενη διοίκηση - μαριονέτα, η ΕΤΗΠΤΑ έπαψε να είναι "το παιδί για τα θελήματα" συγκεκριμένων Ενώσεων, των οποίων οι συνδικαλιστές-πατέρες δεν μπορούν με τίποτα να το χωνέψουν. Ετσι, έχοντας χάσει την ψυχραιμία τους καταφεύγουν σε αήθεις πρακτικές. Εχει προηγηθεί και η ξεδιάντροπη λεκτική επίθεση του προέδρου της ΕΣΠΗΤ με απρεπείς χαρακτηρισμούς -“κουκουλοφόροι” και “ρουφιάνοι”- σε μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΗΠΤΑ, πριν τη συνεδρίαση του τελευταίου διασωματειακού. Να του υπενθυμίσω ότι οι συγκεκριμένοι “τίτλοι” έχουν απονεμηθεί από τον ελληνικό λαό σε κάποιους άλλους, όχι στους Τεχνικούς.

Να είναι σίγουροι, οι συγκεκριμένοι ....ευγενείς ότι όλα θα απαντηθούν στην ώρα τους. Τέλος, επειδή υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον περιούσιο κλάδο διαβάζουμε στο Media TV News: "Το ξαναλέμε, χωρίς προϋπόθεση την υπογραφή των ΣΣΕ, η συμμετοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων στη “διαπραγμάτευση” εκδοτικής και κυβερνητικής εξουσίας, είναι για να κάνουν τον “τροχονόμο” της διαπλοκής".

Οργισμένος Τεχνικός
που ξενυχτούσε για να τυπώνει τα κείμενα των κοντυλοφόρων 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου