Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΕΣΗΕΑ - ΕΣΠΗΤ, ταυτότητες και οσονούπω εις σάρκαν μίαν

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μετά την ΕΣΗΕΑ έρχονται
νέες ταυτότητες και στην ΕΣΠΗΤ


Την αλλαγή των δημοσιογραφικών ταυτοτήτων, πιθανόν κατά το πρότυπο της ΕΣΗΕΑ, προγραμματίζει η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ). Χρονικό διάστημα της αλλαγής υπολογίζεται στο πρώτο δίμηνο του 2019, ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος. Θα πρόκειται για την τρίτη αλλαγή των ταυτοτήτων της Ένωσης τουλάχιστον μετά το 1980. Η παλαιότερη από αυτές τις ταυτότητες ήταν σε δίπτυχο, όχι πλαστικοποιημένο, και όπως ακριβώς της ΕΣΗΕΑ είχε πάνω της πολλές και ποικίλες σφραγίδες: υπουργείων, συγκοινωνιακών οργανισμών, αστυνομικών αρχών (περισσότερα στο θέμα «Η περιπέτεια της παλιάς δημοσιογραφικής ταυτότητας»).

Τον προηγούμενο χρόνο έγινε σταδιακά η αλλαγή των ταυτοτήτων στα μέλη της ΕΣΗΕΑ τα οποία καλούνταν με αλφαβητική σειρά στο μέγαρο της οδού Ακαδημίας, φωτογραφίζονταν και επί τόπου έπαιρναν την νέα ταυτότητα η οποία δεν έχει καμία ομοιότητα με τις προηγούμενες (είναι από αυτές που μοιάζουν με τα τελευταίου τύπου διπλώματα οδήγησης και τις τραπεζικές κάρτες για τα ΑΤΜ).

Παλιότερα κάθε αλλαγή δημοσιογραφικών ταυτοτήτων χρειαζόταν πολύ χρόνο, καθώς έπρεπε να συγκεντρωθεί ένας αριθμός ταυτοτήτων για να αποσταλούν στις υπηρεσίες από τις οποίες διαδοχικά επικυρώνονταν –και φυσικά αυτή η «περιφορά» ήταν χρονοβόρα. Οι νέες ταυτότητες της ΕΣΗΕΑ έχουν διετή ισχύ από την ημέρα που εκδόθηκαν χωριστά για κάθε μέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ HARDDOG:
Η δημοσιογραφική (πονεμένη) ταυτότητα και η έπαρση του κλάδου μας
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου