Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου - Στάση Εργασίας 29/1

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 29/01, από 09:00 πμ έως 11:00 πμ


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ:

Τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία
Τις συνεχείς αλλαγές στα ωράρια
Την καθυστέρηση στην απόδοση των συνδρομών στο σωματείο
Τη μη εκπλήρωση της υποχρέωσης της εργοδοσίας για την πληρωμή των ενοικίων του σωματείου


Η διοίκηση της «Άργος» συνεχίζει την τακτική της να καθυστερεί την πληρωμή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Ήδη η καθυστέρηση φτάνει τον ένα μήνα. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι συνεχείς αλλαγές στα ωράρια των εργαζομένων. Οι συνεχείς εναλλαγές από μέρα σε νύχτα και το αντίθετο. Είναι φανερό ότι αυτή τη τακτική είναι σε βάρος της ξεκούρασης και του προγραμματισμού της ζωής των εργαζομένων.

Οι περικοπές που είχε ανακοινώσει η διοίκηση της «Άργος», άρχισαν να εφαρμόζονται με τη μη απόδοση της συνδικαλιστικής εισφοράς των εργαζομένων από την εργοδοσία στο σωματείο. Χρήματα που έχουν ήδη παρακρατηθεί από τη μισθοδοσία, δεν αποδίδονται! Την ίδια στάση κρατούν και στο θέμα του ενοικίου των γραφείων του σωματείου. Μετά από 70 χρόνια αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να είναι συνεπείς σε αυτή την στοιχειώδη υποχρέωση. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας από τη μεριά μας, η εργοδοσία κρύβεται. Είμαστε σίγουροι ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό. Ο μαγαλομέτοχος μπορεί να σηκώσει το «δυσβάστακτο βάρος» του ενοικίου των γραφείων μας. Η προσπάθεια της εργοδοσίας στοχεύει να «στραγγαλίσει» οικονομικά το σωματείο, αφού οι ανάγκες μετά τις εξελίξεις στην «Ευρώπη» είναι μεγάλες.

Είναι παλιά η τακτική της εργοδοσίας, όταν δρομολογούνται αντεργατικές εξελίξεις, να βάζει στο στόχαστρο το σωματείο, αφού γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί το πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων. Το ίδιο συνέβη και στην υπόθεση της «Ευρώπης». Ήδη έχουν ξαμολυθεί οι γνωστοί «παπαγάλοι» που δε χάνουν ευκαιρία να συκοφαντούν το σωματείο και τη δράση του.

Λέμε ξεκάθαρα ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια κόλπα θα κάμψουν την αγωνιστική μας στάση. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το δίκιο μας και αυτό θα κάνουμε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην προειδοποιητική στάση εργασίας την Τρίτη 29/01, από 09:00 έως 11:00 και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, στα γραφεία της διοίκησης της «Άργος», όπου θα επιδιώξουμε να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και ανάλογα θα καθορίσουμε τη στάση μας!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου