Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Απολύσεις στο OPEN στο τέλος του μήνα

*
ΠΑΜΕ
Τύπου & ΜΜΕ
***
*
Κανείς συνάδελφος να μην απολυθεί!Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά
με πλήρη δικαιώματα για όλους!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι του OPEN βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Ηδη πολλοί έχουν ενημερωθεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, άρα πρόκειται να απολυθούν.

Αφού δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς για να στήσουν το κανάλι σε χρόνο-ρεκόρ, ενώ συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για το πρόγραμμα του καναλιού, τώρα κάποιοι θεωρούνται περιττοί και αναλώσιμοι. Αυτό σημαίνει λιγότεροι εργαζόμενοι για την ίδια δουλειά, επομένως ακόμη πιο εξοντωτικοί ρυθμοί για τους υπόλοιπους, σημαίνει συνθήκες δουλειάς-κόλαση.

Αυτή η εργοδοτική απόφαση για απολύσεις - η μη ανανέωση συμβάσεων είναι απόλυση - σημαίνει ότι αν δεν αντιδράσουμε ενιαία όλοι μας σαν μια γροθιά, καθόλου δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες απολύσεις ανάλογα με τις στρατηγικές επιλογές της εργοδοσίας.


Η εργοδοσία μας θεωρεί κόστος το οποίο πρέπει να μειώσει για να μεγαλώνουν τα κέρδη της, γι' αυτό απολύει. Αλλά χωρίς τη δουλειά μας, δε μπορεί να λειτουργεί η τηλεόραση. Εμείς είμαστε ο κινητήριος μοχλός της. Και το να έχουμε όλοι δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας. Πρέπει να αντισταθούμε σε κάθε απόπειρα να μας το αφαιρέσουν.

Η συγκεκριμένη ενέργεια κάνει πιο φανερό ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μας ως εργαζόμενων δεν χωράει στα συμφέροντα των εργοδοτών, κι ας είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου τους.

Τα συμφέροντα των εργαζόμενων βρίσκονται στην άλλη πλευρά, δεν μπορούν να προσαρμόζονται στα όρια που θέλει η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα χωρίς καμιά αναβολή, χωρίς ταλαντεύσεις, οι εργαζόμενοι στο OPEN να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην επιτρέψουν να απολυθεί κανένας συνάδελφος, με κανένα πρόσχημα, υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Μπροστά σ'αυτή τη πραγματικότητα που διαμορφώνεται τα σωματεία του κλάδου πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προασπιζόμενα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οι διοικήσεις πρέπει να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, συμβάλλοντας στην οργάνωση ενιαίας διεκδικητικής πάλης κόντρα σε εργοδοσία,αλλά και κυβέρνηση, μπροστά και στη νέα εντεινόμενη επίθεσή τους και μακριά από την επιδίωξή να «υποταχτούμε στη θέληση της εργοδοσίας», με λογικές «κοινωνικού εταιρισμού».

Οι νομικές παρεμβάσεις δε φτάνουν για να αποκρουστεί η επίθεση των καναλαρχών στα κατακτημένα με αγώνες δικαιώματα μας. Ολες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, έχουν φροντίσει να θωρακίσουν και εξοπλίσουν την εργοδοσία με το πιο σκληρό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Χρειάζεται συσπείρωση, οργάνωση, διεκδικητικός αγώνας.


Να οργανωθεί γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων στο OPEN, για να αποφασίσουμε αγωνιστικές μορφές δράσης, ώστε να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλειά !

Με δύναμη την οργάνωση της συλλογικής διεκδίκησης και της αλληλεγγύης από όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου.

Σε ένα τέτοιον αγώνα οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜE, μέσα και έξω από το OPEN θα είναι αλληλέγγυοι στην πρώτη γραμμή κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση και κάθε «πρόθυμο», για να βρει αντίσταση κάθε αντεργατικό σχέδιο.

Να μην αποδεχτούμε καμιά απόλυση στον κλάδο, με κανένα πρόσχημα («εθελούσια», λήξη σύμβασης κλπ.) !


Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις, για όλους !

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου