Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Τώρα τι θα κάνουμε χωρίς Ντερμπεντέρη;..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γ. Πρετεντέρης:
Η τηλεόραση τελείωσε για μένα


Συνέντευξη του δημοσιογράφου στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

«Η τηλεόραση τελείωσε για μένα» απάντησε ο Γιάννης Πρετεντέρης στη δισέλιδη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και τον Κώστα Γιαννακίδη, για να συμπληρώσει ότι είναι σε μια φάση της ζωής του που προτιμά «Να γράφω, να διαβάζω, να κάνω και λίγη πλάκα στο ραδιόφωνο, που κι αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ»! Εξομολογείται ότι δεν έχει πια καμιά επαγγελματική φαντασίωση παρά μόνο ότι θα του άρεσε να παίζει πιάνο: «Έχω απωθημένο που δεν έμαθα μουσική. Μεγάλωσα σε μια αστική οικογένεια, με έντονη καλλιτεχνική προσωπικότητα, ασχολήθηκα με τις γλώσσες και τις σπουδές, όμως δεν έμαθα μουσική. Πόσο θα μου άρεσε να κάθομαι στο πιάνο και να παίζω κάτι»!

Κατά τα άλλα ο Γιάννης Πρετεντέρης όπως έχει γράψει και στη στήλη του στα «Νέα» επανέλαβε ότι για το κλείσιμο του MEGA ευθύνονται οι ιδιοκτήτες του αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Αυτός που ξεκίνησε τον πόλεμο ήταν η κυβέρνηση, αλλά το κανάλι δεν επρόκειτο να κλείσει αν δεν το ήθελαν οι ιδιοκτήτες». Το ίδιο πιστεύει και για το κλείσιμο του ΔΟΛ: «Ευθύνεται η διοίκηση. Εχει διαχρονικά μεγάλες ευθύνες».

Ενώ απαντώντας για τη νέα εποχή Μαρινάκη δηλώνει ότι θα κριθεί στο τέλος της πενταετίας: «Μέχρι στιγμής είναι καλή. Πληρώνει το προσωπικό στην ώρα του, δεν παρεμβαίνει στα δημοσιογραφικά και οι εφημερίδες αρχίζουν να βγάζουν τα λεφτά τους. Βέβαια, απολογισμό θα κάνουμε σε πέντε χρόνια».

Στη συνέχεια προέβλεψε ότι όταν ο Τσίπρας βρεθεί στην αντιπολίτευση δεν θα έχει τον Τύπο με το μέρος του, «Μόλις χαθεί η εξουσία θα κλείσουν τα περισσότερα από τα Μέσα που σήμερα βρίσκονται στη σφαίρα του ΣΥΡΙΖΑ. Στο τέλος ο Τσίπρας θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση χωρίς Τύπο».

Ωστόσο, παρά την αρνητική του θέση για την παρούσα κυβέρνηση ερωτηθείς για το ποιος υπουργός του αρέσει απαντά θετικά για δυο: «Ο Τσακαλώτος κάνει τη δουλειά που του έδωσαν να κάνει. Και η Αχτσιόγλου δείχνει καλή»!

Επίσης επαναλαμβάνει ότι καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ήταν ο Κώστας Σημίτης, ενώ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστηρίζει: «Θα δούμε αν είναι καλός πρωθυπουργός. Προς το παρόν το μόνο που ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο που ουσιαστικά εκπαιδεύτηκε για να κάνει αυτήν τη δουλειά».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν μπήκε στον πειρασμό να πολιτευθεί απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια, «Μου το πρότειναν από τη δεκαετία του ’90. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτή τη δουλειά κάνω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με άλλη. Δεν ξέρω να κάνω πολιτική… Μπορεί να σου αρέσει να βλέπεις μπάλα, όμως δεν σημαίνει ότι μπορείς και να παίξεις ποδόσφαιρο»!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου