Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Εκδικητική απόλυση τεχνικού στον «NEWS 24/7»

*
Ένωση Τεχνικών
Ελληνικής Ραδιοφωνίας
***
*


Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «NEWS 24/7» για την αδικαιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση συναδέλφου μας τεχνικού, καθώς επίσης και για την άρνησή της να εφαρμόσει τους όρους της ΣΣΕ, μεταξύ της ΕΤΕΡ και της ΕΙΙΡΑ, ενώ έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική πάνω από δύο μήνες με απόφαση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Φαίνεται πως η διοίκηση του Ομίλου Μάρη δεν έχει μάθει τίποτα, σχετικά με την επέκταση των συμβάσεων, παρά τις πολλές συνεντεύξεις της υπουργού Εργασίας στον ραδιοσταθμό «NEWS 24/7».

Οι πολυδιαφημισμένοι «τεχνοκράτες» C.E.O. της εταιρείας, με τα πολλά διπλώματα, αφού έκαναν, επί δίμηνο, μπακάλικες προσθαφαιρέσεις έκριναν πως έτσι θα αντισταθμίσουν τη «χασούρα» από την εφαρμογή της ΣΣΕ, καταργώντας ξαφνικά τη θέση του τεχνικού διευθυντή! Αλήθεια το Ε.Σ.Ρ. το ρώτησαν;

Την ίδια στιγμή, ως άλλο «συμβούλιο Νομιμοφροσύνης», καλούν τους συναδέλφους τεχνικούς επίμονα, με mail και προσωπικά, να απαντήσουν αν είναι μέλη της ΕΤΕΡ, μολονότι έχουν ενημερωθεί αρμοδίως και σαφώς γνωρίζουν πως η υποχρεωτική ΣΣΕ εφαρμόζεται τόσο σε μέλη όσο και σε μη μέλη σωματείου!

Πρόσφατα, δημοσίευμα διαπίστωνε πως ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός, που λειτουργεί ως ενημερωτικός χωρίς αντίστοιχη ενημερωτική άδεια, δίνει δουλειά και ψωμί σε εργαζόμενους και κατέκρινε τη συγκεκριμένη διάκριση ως «απαρχαιωμένη». Η αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενοι χωρίς αυτούς τους «απαρχαιωμένους» Νόμους θα βρίσκονται στο έλεος του κάθε εργοδότη που όποτε θέλει θα αλλάζει το περιεχόμενο και τον αριθμό των εργαζομένων κατά το δοκούν. Συγχρόνως σε έλεγχο που έγινε από την Ένωσή μας σε ραδιοσταθμό, με ανάλογο «πρόβλημα αδειοδότησης», βρέθηκαν εργαζόμενοι των 400€ που δουλεύουν παρανόμως πάντα την ίδια απογευματινή βάρδια κάθε σαββατοκύριακο…Άνθρωποι και ποντίκια…

Απαιτούμε από τη διοίκηση του ραδιοσταθμού «NEWS 24/7» την άμεση επιστροφή του συναδέλφου μας στην εργασία καθώς και να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να επέλθει ηρεμία στον «NEWS 24/7».

Η συνέχεια θα είναι ανάλογη των αποφάσεων της διοίκησης. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου