Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΕΙΤΗΣΕΕ - επί των κερδών το 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αλλαγή του νόμου για το 2%
υπέρ ΕΔΟΕΑΠ απαιτεί η ΕΙΤΗΣΕΕ

Νέες απαιτήσεις των ιδιοκτητών της ιδιωτικής τηλεόρασης κρύβονται πίσω από την προσφυγή ενάντια στην εισφορά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εν κρυπτώ τον περασμένο Ιούνιο η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ, της μόνης εργοδοτικής Ένωσης που συμφώνησε για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ, έβαλε τους όρους της και κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο ΔΣ του Ταμείου αλλά και την άσκηση βέτο για τις δαπάνες καθώς και τον όρο για τη φερεγγυότητα του Ταμείου, σχετίζεται με τον στόχο της να αλλάξει το καθεστώς του 2%.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες τηλεόρασης ζητούν να υπολογίζεται η εισφορά του 2% επί των κερδών της κάθε εταιρείας ΜΜΕ και όχι επί του τζίρου, μια απαίτηση που βρίσκει σύμφωνους όλους τους εργοδότες που έχουν επίσης προσφύγει στο ΣτΕ.


Επίσης ζητούν τη μείωση του ποσοστού από 2% που ορίζει ο νόμος στο 1%! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα έχει έσοδα, αφού οι περισσότερες εταιρείες ΜΜΕ –πλην της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ– παρουσιάζουν ζημίες και όχι κέρδη! Για αυτές τις εταιρείες προτείνεται η μείωση του ποσοστού στο 1%. Το σχέδιο των ιδιοκτητών τηλεόρασης πλέον έχει πλήρως αποκαλυφθεί και οι συνδικαλιστικές Ενώσεις που είχαν συμμαχήσει μαζί τους από το καλοκαίρι του 2017 είναι στριμωγμένες.

Από τα οικονομικά στοιχεία προκύπτει πως ο ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να λειτουργήσει πλήρως και στους δύο τομείς του, την υγεία και την επικούρηση μόνο με την εισφορά του 2%, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι ζημιογόνος.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου