Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Τα ΝΕΑ, ο Μαρινάκης, το Αργος, οι κυκλοφορίες και ο ΣΥΡΙΖΑ

*
Ανασυγκρότηση
***
*


του Δημ. Κανελλόπουλου

Δεν συνδέονται μεταξύ τους. Ούτε με... αόρατο νήμα. Ούτε με... αόρατη κλωστή. Κανένας αδιόρατος δεσμός δεν υπάρχει ανάμεσά τους. Δεν μπορεί να τον βλέπετε, κάνετε λάθος.

1) Τα ΝΕΑ

Η... πρώτη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα θεωρεί προεκλογική παροχή της κυβέρνησης τα μέτρα στήριξης του Τύπου που ζητούν όλες (όλες οι άλλες) εφημερίδες. Τι και αν στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία κτλ) λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις μέτρα στήριξης των εντύπων, για τα ΝΕΑ αυτό σημαίνει προεκλογική παροχή.


2) Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο γνωστός μεγαλοεφοπλιστής είναι ο ιδιοκτήτης των ΝΕΩΝ. Πολύ επιτυχημένος στις δουλειές του, με άπειρο χρήμα, μόλις προ μηνός μάλιστα (όπως πανηγύριζαν τα ΝΕΑ) έκλεισε κι ένα deal που ξεπερνάει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Δεν νομίζω πως έχει και τόσο ανάγκη τα μέτρα στήριξης του Τύπου...

3) Το «Αργος»

Είναι το μοναδικό -μονοπωλιακό- πρακτορείο διανομής Τύπου στην Ελλάδα και ανήκει σε μεγάλο ποσοστό στον Βαγγέλη Μαρινάκη (κατείχε το 70% αλλά δήλωσε πως μοίρασε στα Παραπολιτικά και το Πρώτο Θέμα κάποιες από τις μετοχές του). Είναι αυτό που διανέμει τις εφημερίδες σε όλη τη χώρα.

4) Οι κυκλοφορίες

Το «Αργος» (που ανήκει σε μεγάλο μέρος στον Βαγγέλη Μαρινάκη) μας ενημερώνει πως τα ΝΕΑ (του Βαγγέλη Μαρινάκη καθ' ολοκληρίαν) είναι πρώτα σε κυκλοφορία και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. Την ίδια ώρα οι άλλες εφημερίδες πέφτουν. Σατανική σύμπτωση. Προχθές το «Αργος» έδωσε στα ΝΕΑ 32 χιλιάδες φύλλα. Κι εγώ το πιστεύω ακόμα κι αν του έδινε 28 ή 35 χιλιάδες.

5) Ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση κι εδώ κι ενάμισι χρόνο λαμβάνει μέτρα στήριξης του Τύπου. Μνημειώδης η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προχθές Τετάρτη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα στήριξης του Τύπου. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου