Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

STOP από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο «Αργος»

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με σημερινή της απόφαση η Επιτροπή Ανταγωνισμού «παγώνει» την αλλαγή της εμπορικής πολιτικής του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος».

Η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής απέναντι στις εφημερίδες που επιχείρησε μονομερώς το «Άργος» παραβιάζοντας τους όρους της σύμβασης, αλλαγή που θα ίσχυε από αύριο 1η Φεβρουαρίου, δεν θα προχωρήσει μέχρι να εκδώσει η Επιτροπή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.

Τα ασφαλιστικά μέτρα τα είχε ζητήσει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς θεωρώντας πως με αυτή τη μονομερή ενέργεια του «Αργους» απειλείται η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία στην Ελλάδα.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα προχωρήσει σε έρευνα το επόμενο διάστημα ζητώντας συμπληρωματικά στοιχεία τόσο από το «Άργος», όσο και από τις εφημερίδες. Σημειωτέον, το «Άργος» είναι το μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου στην Ελλάδα και ανήκει, ιδιοκτησιακά, στην Alter Ego (Μαρινάκης, ΝΕΑ και ΒΗΜΑ), στα Παραπολιτικά και το Πρώτο Θέμα.

Βγήκε και η ανακοίνωση για την «έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της εταιρείας ΑΡΓΟΣ ΑΕ»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στα πλαίσια της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, αυτεπαγγέλτως και κατόπιν της υπ’ αρθμ. πρωτ. 7177/29.11.2018 αίτησης του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (άρθ. 25 παρ. 5 Ν3959/2011), σχετικά με την πιθανολόγηση παράβασης στην αγορά διανομής του έντυπου Τύπου, εξέδωσε σήμερα την 31η Ιανουαρίου 2019 απόφαση, για προσωρινή διαταγή, κατά της εταιρείας «ΑΡΓΟΣ ΑΕ», σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε, να ανασταλεί η εφαρμογή της αναγγελθείσας μονομερώς από την ελεγχόμενη εταιρεία, ως μέλλουσας να ισχύσει από 1-2-2019 νέας εμπορικής πολιτικής αυτής, μέχρι την δημοσίευση της απόφασης επί της εξέτασης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, διότι πιθανολογείται η παράβαση των κανόνων του ελεύθερου Ανταγωνισμού (άρθ. 2 Ν 3959/2011) και συντρέχει εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση, για την αποτροπή άμεσα επικείμενου κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης στο δημόσιο συμφέρον, σύμφωνα με άρθ. 25 παρ. 5 Ν 3959/2011 και άρθ. 16 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΑ, λόγω και της εν τοις πράγμασι (de facto) μονοπωλιακής θέσης της ελεγχόμενης εταιρείας στην αγορά της διανομής Τύπου (εφημερίδων και περιοδικών) στην ελληνική επικράτεια.
---
Δημ. Κανελλόπουλος/ΕφΣυν
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου