Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Θαύμα !!! Στον ΣΚΑΪ η απεργία έσπασε από μόνη της !!!

*
Μέτωπο
για την Ανατροπή
στα ΜΜΕ
***
*


Στην ΕΣΗΕΑ περί άλλων τυρβάζουν...

Τελικά δεν μάθαμε
ποιος και γιατί
έσπασε η απεργία στο ΣΚΑΪ


Συζήτηση περί εργασιακών στο σημερινό ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και δεν καταφέραμε να μάθουμε ποιος τελικά έλαβε την απόφαση να σπάσει η απεργία στο ΣΚΑΪ. 


Τα γεγονότα είναι γνωστά, την Κυριακή η ΕΣΗΕΑ κάλεσε σε έκτακτο ΔΣ και νέα συνέλευση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ επειδή υπήρξαν πολιτικές εξελίξεις (παραίτηση Καμμένου).

Κάτι που ήταν γνωστό ήδη από το Σάββατο όταν με αγωνία οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ζητούσαν να μην ανοίξει ούτε για πέντε λεπτά ο ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.


Επειδή όμως κάποιοι άλλοι (ενεργούμενα Αλαφούζου - όπως χαρακτηρίζονται πολλές φορές) ζητούσαν να βγει δελτίο ειδήσεων και φυσικά να σταματήσει η απεργιακή κινητοποίηση, ορισμένα μέλη του ΔΣ φρόντισαν να τους διευκολύνουν! Χωρίς απόφαση ΔΣ, όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν την Κυριακή στην ΕΣΗΕΑ στη συνέλευση, "αποφάσισαν" -υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης εντός αίθουσας και τρομοκράτησης εκτός- να συμφωνήσουν με τους "πρόθυμους" της ακύρωσης της 6ωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Ως εκπρόσωπος τους σχήματος της "Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή" κατήγγειλα τη μεθόδευση με γραπτή δήλωση την Κυριακή. Στο ΔΣ σήμερα άκουσα έκπληκτη πως επειδή ενημερώθηκα από τη νομική υπηρεσία για την απόφαση της συνέλευσης το βράδυ της Κυριακής, καταγράφηκε η "σύμφωνη γνώμη" μου ως μέλος του ΔΣ για το σταμάτημα της απεργίας!

Αυτό πια ξεπερνά τα όρια της μεθόδευσης, ακόμη και για ένα συμβούλιο που έχει αναθέσει τη δράση του στη ...νομική υπηρεσία της ένωσης και κινείται πάντα και μόνο υπό καθεστώς θεσμικής-νομικής κάλυψης.

Προσωπικά επαναβεβαίωσα σήμερα την καταγγελία του σχήματος για το σπάσιμο της απεργίας στο ΣΚΑΪ δηλώνοντας πως η στάση του ΔΣ εξυπηρέτησε την ιδιοκτησία του Γιάννη Αλαφούζου και φαίνεται σαν να "αγόρασε" τη δυνατότητα να μπαίνει η ΕΣΗΕΑ ως συνδικαλιστικό όργανο στο κτίριο χωρίς έγγραφη άδεια της εργοδοσίας με 12 απολύσεις! 

Εννοείται ότι δεν υπάρχει γραπτή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, έστω και της πλειοψηφίας, για το σταμάτημα της απεργίας. Όπως δεν εκδόθηκε και απόφαση του ΔΣ για την απεργία που ζητήθηκε από τη συνέλευση του Σαββάτου! Τυπικά υπάρχουν μόνο οι αποφάσεις των δυο συνελεύσεων. Όμως ας έχουμε υπόψη μας ότι συνδικαλιστικά δεν παίρνει η συνέλευση την απόφαση, αυτή προτείνει και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφασίζει. Αυτή τη φορά η πλειοψηφία του ΔΣ "κρύφτηκε" πίσω από τη δεύτερη συνέλευση που η ίδια προκάλεσε και μεθόδευσε για να περάσει το σπάσιμο της απεργίας.
Το ερώτημα τελικά "ποιός ψήφισε το σπάσιμο της απεργίας" στο σημερινό ΔΣ δεν απαντήθηκε. Γιατί για πολλοστή φορά διαλύθηκε με καβγάδες, φωνές και αλληλοκατηγορίες.

ΥΣ 1: Ονόματα και συνδικαλιστικές στάσεις στο σοβαρό αυτό ζήτημα, δεν πρόκειται να αναφέρουμε εδώ, όχι μόνο εξαιτίας του νέου Κανονισμού Προσωπικού Δεδομένων. Καλό θα είναι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που ψηφίζουν για τα μέλη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ζητάνε πού και πού εξηγήσεις από όσους εξέλεξαν με την ψήφο τους, δεν είναι εξάλλου "πελάτες" για να "μιλάνε" μόνο μια φορά κάθε δυο χρόνια, με την ψήφο τους.

ΥΣ: Προσωπικά έχω δηλώσει και στο ΔΣ ανοιχτά εδώ και καιρό πως επειδή δεν μπορώ τους καβγάδες για χάρη των πρακτικών (που κανείς δεν βλέπει ποτέ), θα γράφω ανοιχτά στο blog του συνδικαλιστικού σχήματος τα όσα συμβαίνουν και αποφασίζονται.


Για την "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή",
Ματίνα Παπαχριστούδη, μέλος ΔΣ ΕΣΗΕΑ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου