Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Πρόταση για "αιμοδοσία" του Τύπου μέσω της ΕΡΤ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

... από τον "λαγό" της κ. Αντωνιάδου

Πρόταση - βόμβα στα θεμέλια της ΕΡΤ
από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ
και πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρο Καπάκο

Δεν φανταζόμαστε ποτέ ότι θα βρεθεί ένας "αριστερός" συνδικαλιστής, που θα έβλεπε την ΕΡΤ σαν "αγελάδα" έστω και χωρίς τον επιθετικό προσδιορισμό "ιερή" που είχε προσδώσει τον Ιούνιο του 2013 ο Κεδίκογλου όταν ανακοίνωνε το λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Φαίνεται ότι το σύντομο πέρασμα του Σταύρου Καπάκου από την καρέκλα του διευθυντή στην ΕΡΤ, δεν ήταν αρκετό ώστε να αποκτήσει μια στοιχειώδη αντίληψη της καταστροφής που υπέστη αυτός ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός από το πραξικόπημα του μαύρου.

Δεν είχε όπως φαίνεται καταλάβει πως με ελάχιστα μέσα και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό δίναμε και δίνουμε καθημερινό αγώνα για να ξαναχτίσουμε ότι γκρέμισαν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος.

Δεν εξηγείται αλλιώτικα πως ο "συστρατευμένος σε κοινή αντίληψη"* με την δεξιά του Σαμαρά ΕΣΗΕΑ, δημοσιεύει στην ΕΦΣΥΝ ...βαρυσήμαντο άρθρο για την οικονομική στήριξη του Τύπου, δηλαδή των επιχειρήσεων, που στις περισσότερες περιπτώσεις ανήκουν σε αυτούς που η κοινωνία αναγνωρίζει ως βαρώνους των ΜΜΕ, των γηπέδων κλπ, προτείνοντας την θεσμοθέτηση της αφαίμαξης αρχικά του 10% των εσόδων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, βαφτίζοντάς την μάλιστα στο άρθρο του ως "αιμοδοσία του Τύπου μέσω της ΕΡΤ".

Αυτή η "πρόταση" είναι αδύνατο να μην βάλει σε υποψίες όλους τους εργαζόμενους, που παρ΄ολα τα άλυτα μέχρι στιγμής προβλήματα, μοχθούν για να κάνουν την ΕΡΤ να σταθεί αυτόνομα χωρίς ομηρείες και εκβιασμούς στα πόδια της.

Πως είναι δυνατόν σήμερα ο κ. Καπάκος να διατυπώνει μια πρόταση θεσμοθέτησης ενός επί της ουσίας χαρατσιού υπέρ των επιχειρήσεων του έντυπου Τύπου, όταν μάλιστα γνωρίζει τις θέσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων στην ΕΡΤ αυτές δηλαδή που έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως δημόσια και ευθέως ότι η θεσμοθετημένη από τον Σαμαρά υφαρπαγή μέρους των εσόδων της ΕΡΤ δήθεν για το "βούλωμα" της "μαύρης τρύπας του δημόσιου χρέους" , αποτελεί μια δόλια μετατροπή του ανταποδοτικού τέλους σε φόρο αφ΄ενός και αφ΄ετέρου μια μεγάλη αιμορραγούσα πληγή που εμποδίζει την ανάπτυξη της εταιρείας (προς όφελος φυσικά των βαρώνων των ΜΜΕ, που όπως είπαμε μερικοί από αυτούς εκτός από ποδοσφαιρικές ομάδες, τεχνικές εταιρείες κλπ έχουν και εφημερίδες).

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ καθώς επίσης και η εργαζόμενη στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι τυχόν ανατροπή στον ισοσκελισμό εσόδων - εξόδων του προϋπολογισμού της ΕΡΤ θα έχει τραγικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα, τι λένε για αυτή την "πρόταση - βόμβα" του κ. Καπάκου;

Ο διπλά αμειβόμενος από την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ "λαγός" της κ. Αντωνιάδου ενδιαφέρεται για την "σωτηρία" του εργοδότη της Μαρινάκη ή απλώς εκτελεί εντολές της Πειραιώς που διαρκώς βλέπει σε αυτό το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ το ...γιατρικό "διά πάσαν νόσον και πάσαν μ@λ@κίαν" κατά το εκκλησιαστικό ρητό; 

---
---
*

1 σχόλιο:

  1. Επειδή οτιδήποτε κρατικό καταλήγει στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει προταθεί, ακόμη, από τον κ. Καπάκο η κρατικοποίηση των εντύπων. Βγήκαμε από τα μνημόνια και λεφτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή