Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

"... ρε Νικόλα αν υπάρχει κάποια θέση..."

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χαμός για μια θέση εργασίας στον Τύπο


Αναταράχθηκε λίγο η αγορά στον αθλητικό Τύπο και κυμάτισε η μεγάλη λίμνη της ανεργίας στον κλάδο των αθλητικών συντακτών. Η έκδοση του Sportime (κυκλοφορεί το Σάββατο) και οι μαζικές αποχωρήσεις από την SportDay, έκαναν πολλούς άνεργους δημοσιογράφους να τρέξουν για μια θέση στις συντακτικές ομάδες των δύο εφημερίδων. Βροχή τα τηλεφωνήματα και οι προσκλήσεις σε
συναδέλφους που βρίσκονταν ήδη μέσα να διαμεσολαβήσουν. Είναι ενδεικτική η αναφορά του Νίκου Μπουρλάκη στο facebook, σε ανάρτησή του με την οποία ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το Sportime (δείτε εδώ), ως επικεφαλής του τμήματος μπάσκετ. Διαβάζουμε:

«(...) Η πιο συγκλονιστική στιγμή για εμένα δεν ήταν η ανακοίνωση του ονόματός μου από την Sportime. Βεβαίως και συγκινήθηκα με τα συγχαρητήρια μηνύματα φίλων και συναδέλφων. Ανατρίχιασα όμως με τα μηνύματα συναδέλφων που ανέφεραν "ρε Νικόλα αν υπάρχει κάποια θέση...". Και ήταν πολλά... Πάρα πολλά. Αντιλαμβάνομαι ότι τα διευθυντικά στελέχη έχουν λάβει εκατονταπλάσια αντίστοιχα τηλέφωνα. Αυτό σου ρίχνει τη ψυχολογία και σε πικραίνει. Λες "να μπορούσα να τους βοηθήσω όλους"»

Και προσθέτει ο Νίκος:
«Στέλνω ένα μήνυμα προς τους συναδέλφους... Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σώσουμε τον κλάδο μας. Ας σταματήσουμε να φαγωνόμαστε εφημερίδες με σάιτ, σάιτ με εφημερίδες, εφημερίδες μεταξύ τους, οπαδικά έντυπα να αλληλοσφάζονται και να "κρυφοχαιρόμαστε" επειδή έκλεισε το Goal για να τσιμπήσουμε φύλλα και πάμε να βελτιώσουμε τη δουλειά μας. Εχουμε ανάγκη ο ένας την ύπαρξη του άλλου και να γινόμαστε ΟΛΟΙ».

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου