Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΔΟΛ - απίθανοι αυτοπροτεινόμενοι υποψήφιοι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η μετάβαση στη νέα εποχή του ΔΟΛ
και το «διαζύγιο» με το παρελθόν


Αργοί ρυθμοί, κόντρες, παρασκήνιο και απίθανοι αυτοπροτεινόμενοι υποψήφιοι

Η είδηση δεν είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αναθέσει σε δύο συνεργάτες του, την Εύη Κουτσαυτάκη και τον Γιώργο Δήμα, την επένδυση του ΔΟΛ… αλλά ότι οι ρυθμοί που κινούνται τα δύο στελέχη της «Alter Ego», είναι αντιστρόφως ανάλογοι με το παρασκήνιο που οργιάζει σε Μιχαλακοπούλου και Πειραιά!

Η ταχύτητα με την οποία κυκλοφορούν και αποσύρονται φήμες και σενάρια για το τι θα συμβεί μετά την 3η Ιουλίου που αναμένεται – εκτός απροόπτου, να επικυρωθεί η μεταβίβαση του ιστορικού οργανισμού στον εφοπλιστή, πλησιάζει την ταχύτητα του φωτός! Καθημερινά διακινούνται δεκάδες απίθανα και πιθανά σενάρια… Ωστόσο το κενό ενημέρωσης που βιώνουν οι ενδιαφερόμενοι, τόσο στον ΔΟΛ όσο και στο συγκρότημα του Πειραιά που εδρεύουν τα ΜΜΕ του επιχειρηματία, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό, αντιπαραθέσεις και υπόγειες κόντρες… με τις φήμες να οργιάζουν!

Μάλιστα η εστία του κακού που τροφοδοτεί και ενισχύει τις εν λόγω κόντρες, φέρεται να είναι η αυτονόητη πρόθεση του επιχειρηματία να ενοποιήσει τις εταιρίες ΜΜΕ που έχει στην ιδιοκτησία του και να τις συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη.

Με όρους λοιπόν τούιτερ, αν το δημοφιλέστερο «hashtag» είναι οι υποψήφιοι για να αναλάβουν τα ηνία των εφημερίδων του ΔΟΛ στη νέα εποχή, το αμέσως επόμενο σε δημοφιλία είναι #minepistrepcoun όσοι έφυγαν!

Για να κυριολεκτούμε όμως, πράγματι η δημοφιλέστερη συζήτηση στο παρασκήνιο είναι για τα πρόσωπα και αμέσως μετά, το ποιοι θα επιστρέψουν στον ΔΟΛ από την «Ελευθερία του Τύπου», πώς και πού θα στεγαστούν… Επειδή όμως, ελάχιστες αποφάσεις έχουν παρθεί μέχρι αυτήν την ώρα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον ως προς αυτό εμφανίζουν οι περιπτώσεις όσων ασχέτων (με την έννοια ότι δεν έχουν άμεση εμπλοκή με το ένα ή το άλλο «μαγαζί»), αυτοπροτείνονται και μάλιστα σε ρόλους «κλειδιά» στο νέο μιντιακό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη που θα προκύψει από την ενοποίηση όλων!

Περιπτώσεις που δεν έχουν να κάνουν με απλούς δημοσιογράφους που είναι άνεργοι και αναζητούν μια θέση εργασίας στο μεγαλύτερο συγκρότημα Τύπου της χώρας, πράγμα απολύτως φυσιολογικό… Αλλά «παράσιτα» που ευδοκιμούν στη δημοσιογραφική πιάτσα, μεταξύ των οποίων γνωστοί καιροσκόποι, αμπελοφιλόσοφοι, νταραβεριτζήδες έως μικρό εκδότες που δήθεν κατέχουν τη συνταγή της επιτυχίας!

Πάντως συμπερασματικά έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να καταλήξουν οι υπεύθυνοι στο τελικό σχέδιο της μετάβασης στη νέα εποχή! Αναμφίβολα κομβικό σημείο θα είναι η συγκέντρωση όλων των ΜΜΕ κάτω από την ίδια στέγη… η ενοποίηση πολλών από αυτών… το χωροταξικό (με την έννοια πού θα είναι η έδρα του νέου συγκροτήματος)… η επιστροφή ή επανένταξη όσων έφυγαν από τον ΔΟΛ με κατεύθυνση την «Ελευθερία του Τύπου», στις θέσεις που κατείχαν… και φυσικά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις στις νέο αποκτηθείσες εφημερίδες («Βήμα» και «Νέα»).

Το μόνο βέβαιο λοιπόν ως αυτήν την ώρα είναι ότι το project ΔΟΛ θα έχει πολλές ανατροπές και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις… Αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιθυμεί η μετάβαση να γίνει με τέτοιον τρόπο που να σηματοδοτεί μια νέα αρχή… ώστε αυτόματα να μπει τέρμα στις διαμάχες και τις κόντρες που τροφοδοτούνται από σύμβολα και σχήματα του τύπου, «εσείς» και «εμείς» ή «παλιοί» και «νέοι»!
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου